Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чорапените акции в защита на Митко продължават

| обновено на 29.05.21 в 16:40

Чорапеният протест в подкрепа на бития в Капана уличен търговец Митко продължи и днес следобед. 

Митко, когото мнозина наричат талисман на квартала бе нападнат от Ивайло Пенов, собственик на заведение в артквартала, а видео с насилието бе публикувано в социалните мрежи. 

Заведението остана затворено и днес, а на жълтата точка върху стъклото, която напомня и за името му, е залепена табела "Долу ръцете от Митко!". Под нея се трупа купчина от стотици чифтове чорапи, които възмутените от агресията хора, събуват и  оставят там.

Пловдив е толентан град и не може да понесе такова поведение, няма да търпим мутренска агресия към беззащитни хора, митко трябва да потърси правата си като частно лице, защото срещу него има извършени хулигански действия, собственикът да не си и помисля да отваря отново, да му бъдат отнети правата да го прави - това са част от мненията, които хората споделят.

Акциите в Капана се организират в социалните мрежи.

Припомням, че след публикуването на видеото с побоя, прокуратурата в Пловдив започна проверка по случая.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отново без вода в "Тракия", отстраняването на аварията продължава

Продължава отстраняването на ВиК аварията, която остави много пловдивчани без вода, в района на бул. „Санкт Петербург“ и ЖК „Тракия“.   Причината е спукан захранващ водопровод, аварирал край  развлекателния център "Ескалибур".  Живеещите в блокове в „Тракия“ съобщиха, че продължават да нямат вода, а чешмите по високите етажи са напълно сухи. От..

обновено на 17.08.24 в 08:40

Край Пловдив започва българо-американското учение "Тракийско лято"

Започва ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято“.  Тя ще се проведе от днес до 29 август в районите на 24-а авиобаза в Крумово, летище Пловдив, войсковия район в Чешнегирово и във временно отделени зони от въздушното пространство на страната.  В тренировката ще участват български войскови части, ВВС, командоси..

публикувано на 17.08.24 в 08:37

Мълния запали пожар в Балкана над село Васил Левски

Мълния запали билото на Балкана над карловското село Васил Левски, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Пожарът е пламнал преди около час. Жители на селото са сигнализирали на спешния телефон 112.  Огнеборци от Карлово, водени от гл.инсп Тоню Чалъмов - началник на пожарната служба в Карлово и горски служители се качват към билото пеша, за да се опитат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:41

МВР награди пожарникари, военни и доброволци от Пловдив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди на церемонията днес 68 пожарникари, граничари, доброволци, горски служители, военнослужещи и граждани,  включили се в овладяване на пожарите, засегнали редица области в страната. С почетен знак на МВР III- та степен бяха наградени директорът на пловдивската пожарна..

публикувано на 16.08.24 в 16:52

Изправят пред съда двама, опитали да подкупят полицай и надзирател

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд двама мъже за опит да подкупят затворнически надзирален и патрулен полицай.  Първият случай е с осъден престъпник, предложил 400 лв. надзирател в Пловдивския затвор. Срещу парите той поискал служителят да внесе в килията му цял списък със забранени вещи, подготвени от негови роднини. Надзирателят обаче..

публикувано на 16.08.24 в 16:33