Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Поезия на тъмно“ с Румен Павлов

| обновено на 02.06.21 в 14:57

„Поезия на тъмно“ е музикално-литературен пърформънс, вдъхновен от дебютната стихосбирка на Румен Павлов, „Отвор“. След Варна и София, днес от 18.30 часа, в Арт Аспект Пловдив § Ключове и Перли, Румен Павлов представя поезията си в „Отвор“, пред пловдивска публика. Едно изследване на темите за загубата, търсенето, осъзнаването и (само)усъвършенстването. 

Румен Павлов живее и работи в София. Занимава се с икономика, но писането, музиката и киното са важна част от живота му. През 2018 година е избран да участва в Созополските семинари по творческо писане, организирани от Фондация "Елизабет Костова". От малък свири на китара и се занимава с композиране на музика, и писане на текстове за песни.

Излязла от печат преди почти близо година, дебютната поетична стихосбирка на Румен Павлов „Отвор“, бе представена на „Пролетен базар на книгата“, през юни миналата година, както и на „Алея на книгата“, в София, през септември. Румен Павлов гостува и на арт фестивала "РестАрт Перник", през октомври. Той участва в номинациите на „Южна Пролет“, Хасково, тази година.

Природата е в душата и сърцето му.  „Поезия на тъмно“, той осъществява заедно с Петър Тодоров, Елица Павлова и Йоанна Стоянова.

Чуйте повече, в прикачения файл.


Още от категорията

Юнаците разкриват нови тайни от халколита с уникална керамика

Следим археологическо лято 2021, за селищната могила Юнаците, проучванията там и новите открития, за разкопките, разговаряме с научния ръководител на екипа доц. Явор Бояджиев  от Националния археологически институт с музей към БАН. Той започва 21-и сезон на уникалния обект, с финансиране от 41 000 лева - от Министерство на културата и от Регионалния..

обновено на 05.08.21 в 11:29

Удължават срока за конкурса „Свят от йероглифи“

Удължават срока за конкурса за изобразително изкуство и фотография „Свят от йероглифи“, организиран от Класна стая "Конфуций“ към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.   Идеята на конкурса се ражда още преди година, каза координаторът на „Класна стая Конфуций“ Елица Миланова. В първото издание на „Стая от йероглифи“ могат да..

публикувано на 05.08.21 в 10:11

Последни аплодисменти за актьора Николай Станчев

С последни аплодисменти изпратиха актьора Николай Станчев неговите колеги , близки и познати във фоайето на Драматичния театър, където беше поклонението. Десетки отдадоха последна почит кам актьора, който ни напусна внезапно само на 60 години. " Докато е жив театърът, Николай ще бъде жив с него, защото всъщност това обичаше най-много. Прекрасен..

обновено на 04.08.21 в 15:11

Внезапно почина филологът доц. Атанас Бучков

Внезапно почина доц. д-р Атанас Бучков, на 72 години, съобщиха от ПУ "Паисий Хилендарски". " Добродетелен човек и приятел,  доцент Атанас Бучков е сред паметните филолози на Пловдивския университет.  Личността и делото му ще останат завинаги в сърцата ни!  Дълбок поклон пред светлата му памет!", пишат в скръбната вест колегите му от Катедра..

публикувано на 04.08.21 в 10:47

Великите европейци - Ото фон Бисмарк, трета част

През 50-те години на 19 век вече може да се каже, че Ото фон Бисмарк е готов за голямата политика. Той е сериозен семеен човек, вижда ясно бъдеще в служба на Прусия, има остър политически ум, силен характер, образован е, знае езици, чете философия и литература, обича музиката.  Вече има и  план как Прусия да застане начело на германското..

публикувано на 04.08.21 в 09:57