Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Поезия на тъмно“ с Румен Павлов

| обновено на 02.06.21 в 14:57

„Поезия на тъмно“ е музикално-литературен пърформънс, вдъхновен от дебютната стихосбирка на Румен Павлов, „Отвор“. След Варна и София, днес от 18.30 часа, в Арт Аспект Пловдив § Ключове и Перли, Румен Павлов представя поезията си в „Отвор“, пред пловдивска публика. Едно изследване на темите за загубата, търсенето, осъзнаването и (само)усъвършенстването. 

Румен Павлов живее и работи в София. Занимава се с икономика, но писането, музиката и киното са важна част от живота му. През 2018 година е избран да участва в Созополските семинари по творческо писане, организирани от Фондация "Елизабет Костова". От малък свири на китара и се занимава с композиране на музика, и писане на текстове за песни.

Излязла от печат преди почти близо година, дебютната поетична стихосбирка на Румен Павлов „Отвор“, бе представена на „Пролетен базар на книгата“, през юни миналата година, както и на „Алея на книгата“, в София, през септември. Румен Павлов гостува и на арт фестивала "РестАрт Перник", през октомври. Той участва в номинациите на „Южна Пролет“, Хасково, тази година.

Природата е в душата и сърцето му.  „Поезия на тъмно“, той осъществява заедно с Петър Тодоров, Елица Павлова и Йоанна Стоянова.

Чуйте повече, в прикачения файл.


Още от категорията

Пловдив дигитализира експонати и артефакти от музеи, ГХГ и НБ

Започва реализирането на проекта „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“, обяви заместник-кметът на града Пламен Панов. В проекта са включени 7 културни институции – Общинският институт „Старинен Пловдив“, Археологическият, Историческият, Етнографският и Природонаучният музеи,..

публикувано на 09.08.22 в 12:47

Преге - предаване за света на книгите, 06 - 12 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 06.08.2022г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге - Нови книги и литературен календар от 06.08 до 12.08.2022 Рубрика „Напълно непознати“ Сара Джио. С обич от Лондон. 308 стр. ок. 4А, Хермес, 2022. Роза Лей. От Венеция с любов. 448 стр., ок. 5А, СофтПрес, 2022. Дейвид..

публикувано на 09.08.22 в 10:43

"Ден на ашурето" пред Джумая джамия

„Денят на Ашурето“ , носещ посланието за толерантност, по традиция събра пред пловдивската Джумая джамия представители на всички етнически общности в града. Домакини на празника бяха Мюсюлманското настоятелство и Районното мюфтийство.  Много пловдивчани и гости на Пловдив опитаха вкусно ашуре, а младежи в традиционни турски носии черпеха..

обновено на 08.08.22 в 14:10

"Омагьосана душа" на Мартин Джачков превзема Пловдив

Образи на чувството, които разкриват цял един живот – колкото личен, толкова и всеобщ, директно ще говорят с душите на зрителите от 8 до 31 август на ул. "Райко Даскалов" в Пловдив. Там, на открито, Мартин Джачков ще изложи своята "Омагьосана душа", като  осем нови портрета се представят за първи път пред публика. Артистът от десет години твори..

публикувано на 08.08.22 в 10:33

Античният театър посреща Виенския симфоничен оркестър

Легендарният Виенски симфоничен оркестър пристига за първи път в България през септември. Официалният оркестър на град Виена ще изнесе два концерта на емблематичния Античен театър в Пловдив. Интерпретации на световно ниво ще чуе публиката на 9 и 10 септември. Програмата включва Увертюрата „Кориолан“ от Лудвиг ван Бетовен, виртуозния Първи..

публикувано на 08.08.22 в 10:21