Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

ДПС са винаги готови за избори

Акцент в програмата ни ще са смесените райони в Пловдив

„Ако бъда кандидат за Пловдив, ще насоча своите усилия към решаване на проблемите в града, особено това, което видях в Столипиново. Това чудо, което видях там, не можех да повярвам, че в град, избран за европейски център на културата, има такива места“, това заяви Танер Али, депутат от ДПС и водач на листата за 16-ти многомандатен избирателен район Пловдив в 45-то НС, в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Той коментира новата стратегия за работа на ДПС, допуснатите политически грешки и акцентите заложени в новата програма.

Процесът на консултации и редене на партийните листи на ДПС  ще продължи до края на седмицата.

„Мисля, че е по-добре да изчакаме официалните номинации. Аз се надявам, това, което направихме в Пловдив по време на 45-то Народно събрание, като структуриране, като работа, като опознаване на самия избирател в Пловдив-град, да допринесе за увеличаване на гласовете. Ние сме винаги готови за избори“, коментира Али.

Новата стратегия на ДПС, която ще бъде финализирана идните дни, има потенциал да спечели на партията „дори и два мандата в Пловдив, според вътрешни социологически проучвания“, каза депутатът.

Според него, една от грешките, които са допуснали по време на пандемията, е непряката комуникация с избирателите.

„Политически грешки бяха, че във времето на пандемия трябваше да работим повече чрез социални медии. Когато нямаме пряк достъп с хората, а в ДПС това е марка - срещата с всеки един избирател, се убедихме, че само със социални мрежи и медии това не се получава“, отбеляза Танер Али. 

Той допълни, че при евентуална кандидатура за водач на листата в Пловдив, акцент в програмата ще бъдат смесените райони в града.

„Там имаме конкретна подготвена програма, как държавата да се намеси, как да се решат конкретни промени  и ще работя особено върху това“, заяви категорично кандидат-депутатът.

Интервюто чуйте от зуковия файл: 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01