Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен срок за регистрация на листите за предстоящите избори

Снимка: архив

В 17:00 ч днес изтича крайният срок, в който партиите могат да се регистрират за предстоящите предсрочни парламентарни
избори на 11 юли. 

Станаха ясни кандидатите за депутати в Пловдив и областта на "Има такъв народ", ДПС, "Изправи се! Мутри вън!"  и "Демократична България - обединение". 

В Пловдив-град лидер на "Има такъв народ" ще бъде Тошко Йорданов, както и на предишните избори. Втори е Димитър Гърдев, който измества на третото място трикратната светошна шампионка по шахмат Антоанета Стефанова . Гърдев е дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност.

Четвъртото място в листата е за образователният експерт д-р Манол Манолов. Прави впечатление, че депутатът от 45-то НС Тодора Денева не фигурира сред кандидатите. 

Дeмократична България отново излъчи като лидер Христо Иванов в Пловдив-град, докато в областта водач е Велизар Шаламанов, както и на предишните избори. 

Втори в листата на демократите за града е издателят Манол Пейков, а трети университетският преподавател Ивайло Старибратов. 

От коалицията Изправи се! Мутри вън! също регистрираха листите си за предстоящите избори.  Николай Хаджигенов отново ще е водач в Пловдив-град, а втората си позиция от предишния вот запазва и Мария Капон.

Промяна има в третото и четвъртото място, които са за Димитър Добрев и за скулптора Георги Иванов, популярен като Жорж Трак, чиято кандидатура е подкрепена от Движение 21 на Татяна Дончева. 

Водач на коалицията в Пловдив-област ще е Румен Йончев. 

В регистрираните днес листи на ДПС промени спрямо миналите избори няма, като отново водачи в Пловдив-град и Пловдив област ще са съответно Танер Али и Рамадан Аталай. 

Припомням, че на предишните избори ДПС не успяха да спечелят депутатско място от Пловдив-град. 

Известният бизнесмен и обвиняем за участие в организирана престъпна група Ветко Арабаджиев също оглавява листа за кандидат депутати. Той е лидер на партията “Движение заедно за промяна” на Александър Томов в Пазарджик и Пловдив-област. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01