Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съветниците отказаха допълнителни 1,7 млн. лв за районните кметства

Снимка: архив

Пловдивските общински съветници отхвърлиха предложението на администрацията за отпускане на допълнителни 1,7 млн лв на районните кметства за благоустрояване на градската среда, тротоари и вътрешноквартални улици. 

След повторно гласуване, поискано от председателя на ОбС Александър Държиков, за парите на районните кметове гласуваха само 17 съветника от ГЕРБ, 7 бяха против, а 19 се въздържаха. 

До ситуацията се стигна след като преди това почти всички предложения, направени от лидера на групата на ГЕРБ Йордан Илиев бяха приети. Те предвиждаха освен разпределението на средствата по райони, а именно за Западен - 150 хиляди лева, за Централен 380 хиляди, по 350 хиляди съответно за Южен и Тракия за Северен 210 хиляди лв, още и за ремонт на покрива на сградата на Ансамбъл "Тракия" 88 хиляди и 500лв. 

С отхвърлянето на цялото предложение съветниците отказаха допълнителни средства за ремонт на ДГ "Буратино" на стойност близо 12 хиляди лв. Предложението на Йордан Иванов от ДБ срещна подкрепата на ОбС, но с последвалото окончателно гласуване беше отхвърлено. 

Заместник кметът Величко Родопски подчерта, че поисканите от кметовете средства са необходими, за да не спират спешните ремонти. Той подчерта, че изпълнението на неданъчните приходи в хазната е едва 30 процента от заложеното.

Още от категорията

1 година даде ВКС на Община Пловдив да се справи с мръсния въздух

Върховният касационен съд взе безпрецедентно решение, с което задължи властите в рамките на една година да предприемат всички мерки, за да изчистят мръсния въздух в Пловдив .  Съдебният акт е на върховните съдии Мария Иванова, Жива Декова и Маргарита Георгиева.  Делото за мръсния въздух в Пловдив беше заведено преди 11 години с колективен..

публикувано на 27.07.21 в 20:48

Сухи треви и храсти горят край Пловдив

Пламнаха сухи треви и храсти край Пловдив. От пожарната служба уточниха, че сигналът за огъня е подаден към 16.00 часа. Пламъците горят в лесонепригодни площи близо до помпена станция "Изток" 2 на брега на река Марица, от северната страна на село Скутаре. Две пожарни гасят на място. 

публикувано на 27.07.21 в 17:08

До 2024 година Бетонният мост няма да се пипа

2 варианта за построяване на ново съоръжение на мястото на сегашния Бетонен мост в Пловдив са представени от НКЖИ в общината, съобщи главният архитект Димитър Ахрянов. В единия вариант конструкцията ще бъде изработена от стоманобетон, а в другия ще бъде метална.  Според Архянов  двата материала имат сходна здравина и дълготрайност и..

обновено на 27.07.21 в 17:06

Мъртвопиян хванат зад волана посред бял ден

Шофьор с рекордни 4,37 промила алкохол задържаха днес служители от сектор "Пътна полиция" в Пловдив. Мъртвопияният 32-годишен бургазлия бил засечен зад волана на лек автомобил "Шкода" предиобед при рутинна проверка на ул. "Димитър Талев" в областния град. Оказало се, че мъжът и друг път е хващан да управлява автомобил след употреба на алкохол. Той е..

публикувано на 27.07.21 в 16:59

Петър Тодоров с медал само месец след назначението си

Вътрешният министър Бойко Рашков награди петима директори на областни дирекции, като сред тях е старши комисар Петко Тодоров – началник на пловдивската полиция.  Тодоров получи „Почетен медал на МВР“ за доказан професионализъм при изпълнението на задачите на министерството, свързани и с проведената мащабна полицейска операция срещу купуването..

публикувано на 27.07.21 в 16:52