Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Галя Вълева с хиляди въпросителни

Премиера на книгата на Галя Вълева „Хиляди въпросителни“ ще се състои тази вечер от 18 часа в Културен център „Тракарт“. 

Авторката твърди, че съдбата е винаги благосклонна и всичко е в нашите ръце.

На събитието издателят от Фондация „Буквите“ Иван Богданов ще представи и алманаха с нова българска литература „Детски истори 2021“.


Още от категорията

Георги Борисов с Орфеев венец

Поетът Георги Борисов бе отличен с наградата „Орфеев венец“ на церемонията по отриването на фестивала „Пловдив чете“, която се проведе на Античния театър. 70-годишният Георги Борисов е български поет, есеист и публицист, издател, главен редактор на списание „Факел“, преводач от руски, френски и английски, член на българския ПЕН център...

публикувано на 14.06.21 в 20:06

Бойка Асиова с награда "Христо Г. Данов"

В присъствието на министъра на културата Велислав Минеков в Дановата къща в Пловдив бяха връчени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура . В раздел „Българско издателство“ призът бе връчен на издателство „Факел Експрес“ за книгата „Творения“ на Владимир Хлебников. За българска художествена..

публикувано на 14.06.21 в 19:23

Десетки издателства предлагат книги на "Пловдив чете"

20 шатри на десетки български издателства бяха опънати пред Пощата, за да предлагат книги в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Много граждани се спряха още в първите часове на изложението, за да си купят четиво в любим жанр. Лекото завихряне по обед и краткотрайният дъждец създадоха малко хаос около шатрите, тъй като търговците трябваше да..

публикувано на 14.06.21 в 13:26

Завръщане към себе си, в поезията на Запрянка Ангелова

" Запрянка Ангелова е родом от Пловдив. Завършила е ПУ "Паисий Хилендарски" и магистратура в Германия. През 2008 издава първата си стихосбирка "Отстояване". В основата на нейната поезия е силата да приемеш трудностите, да продължиш да се бориш за по-добър живот и за мечтите си. В стихосбирката "Върнах се" са събрани стихове, написани в период,..

обновено на 14.06.21 в 11:45

Захари Карабашлиев представя "Опашката" на "Пловдив чете"

"Пловдив чете 2021" започва, предстоят 7 дни със срещи и премиери на книги. Тази вечер от 18:30 ⇨ в  Bee Bop Café (ул. „Гладстон“ 1) издателство „Сиела“  организира представяне на романа „ Опашката “ от  Захари Карабашлиев .  Модератор на срещата ще е Живка Танчева. Тя разговаря с писателя за форума на четящите в Пловдив, за новия му..

публикувано на 14.06.21 в 10:00