Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Транспортният министър откри в Панаира TRUCK EXPO


Позицията на българската държава по пакета Мобилност 1 е непроменена. Това подчерта служебният министър на транспорта Георги Тодоров. В Пловдивския панаир министърът откри изложението на тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO. 


Правилата, заложени в документа, силно намаляват конкурентността на българските превозвачи на европейския пазар. Основното, което иска браншът е сигурност и предвидимост, подчерта Тодоров и увери,  че страната ни ще търси и отстоява правата си докрай.


Най-вероятно през следващата седмица ще прекратя процедурата за избор на концесионер на Летище Пловдив. Това съобщи още Тодоров. Припомням, че нямаше кандидати за концесията, въпреки неколкократното удължаване на срока. "Ще предложа изготвяне на нови анализи на летището, които да бъдат съобразени с реалната обстановка след пандемията. Трябва да преценим доколко и кога ще се събуди авиационният пазар, защото там пораженията са много тежки", каза още Тодоров. 


За изграждането на пробива под Централна гара в Пловдив Георги Тодоров коментира, че тук са сложни взаимоотношенията между концесионера на гарата,  и НКЖИ, които ще строят. От НКЖИ съм поискал постоянна информация, както за хода на този проект, така и на останалите, с които е ангажирана компанията. Проектът ще се случи, няма да загубим нито един лев европейски средства, смята минисърът.  Галерия

Още от категорията

"Пловдив чете" днес

Програмата на фестивала „Пловдив чете“ за днес включва няколко литературни премиери. В постоянната експозиция „Енчо Пиронков“ в Стария град ще бъде представен украинският писател Иван Андрусяк , носител на националната награда „Леся Украинка“. През 2020 г. авторът е номиниран за наградата „Ханс Кристиан Андерсен“, включен е и в селекцията на..

публикувано на 15.06.21 в 07:29

9 новозаразени с коронавирус в Пловдивска област за денонощие

Под 1% са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последните 24 часа, сочат данните на Единния информационен портал.  Новите случаи са 157 от направените 17 862 теста. От началото на епидемията са направени над 3 млн. теста. В Пловдивска област новорегистрираните позитивни за денонощието са 9, в областите Пазарджик и Смолян случаите..

обновено на 15.06.21 в 07:00

Днес е Видовден

Денят Видовден се отбелязва на 15 юни /28 юни по стар стил/. Няма сведения да съществува светец с подобно име и този ден не е включен в църковния календар. Произходът му се свързва с легенди и предания от езически времена. На тази дата се почитат двамата светци Елисей (Лисе) и Вартоломей и тяхната сестра Вида. Това е денят за предпазване от..

публикувано на 15.06.21 в 06:59

Министър Минеков е получил сигнали за корупция в НИНКН

Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив, е получил културният министър Велислав Минеков . Това обяви той след церемонията по връчването на националните награди „Христо Г. Данов“ в Дановата къща в Пловдив. „ Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна... И..

публикувано на 14.06.21 в 18:59

Арестуваха убиеца от Черногорово в Пловдив

За броени часове криминалистите от полицията в Пазарджик разкриха убийство в село Черногорово.  Случаят е разплетен след сигнал на дежурния полицай, обслужващ района на селото, който заподозрял за престъплението и повикал спец-група от дирекцията в областия център.   Така, в мазето на необитаема къща е открито тялото на 31-годишен жител на..

публикувано на 14.06.21 в 16:44