Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Площадките в 6 детски градини в "Централен" ще бъдат обновени

Снимка: Община Пловдив

Шест детски градини в район „Централен“ са спечелили проекти за ремонт на площадките за игра и облагородяване на дворните пространства. 

Подмяната на съоръженията е част от Общинската образователна програма 2020-2022 г., а финансирането е от подпрограма „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“.

Планирано е обновяване на остарелите площадки в ДГ „Зора“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Радост“, ДГ „Люляк“ и ДГ „Буратино“. В две от градините – „Зора“ и „Буратино“ ще бъдат обновени по две съоръжения, а в ДГ „Малкия принц“ се предвижда изравняване на двора и подмяна на плочките на алеите.

Ремонтите ще приключат до 30-ти септември, така че новите и модерни площадки за игра ще посрещнат децата в началото на следващата учебна година.

„Радвам се, че съвместните усилия на администрацията на район „Централен“ и на ръководствата на детските градини дават резултат. Надявам се сътрудничеството ни да продължи занапред и децата да имат все повече любими и безопасни пространства за игра“, коментира кметът Георги Стаменов.


Още от категорията

Министър Минеков е получил сигнали за корупция в НИНКН

Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив, е получил културният министър Велислав Минеков . Това обяви той след церемонията по връчването на националните награди „Христо Г. Данов“ в Дановата къща в Пловдив. „ Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна... И..

публикувано на 14.06.21 в 18:59

Арестуваха убиеца от Черногорово в Пловдив

За броени часове криминалистите от полицията в Пазарджик разкриха убийство в село Черногорово.  Случаят е разплетен след сигнал на дежурния полицай, обслужващ района на селото, който заподозрял за престъплението и повикал спец-група от дирекцията в областия център.   Така, в мазето на необитаема къща е открито тялото на 31-годишен жител на..

публикувано на 14.06.21 в 16:44

Ромски лидери в Пловдив искат да им се плати, за да се ваксинират

Неформални лидери от ромските махали на Пловдив са поискали пари, за да подкрепят имунизационната кампания в „Столипиново“, съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров.  В почивните дни в квартала се ваксинираха едва 10 души, въпреки че на място бе отворен мобилен кабинет. На дискусията ромските лидери са били призовани да помогнат с личен..

публикувано на 14.06.21 в 14:14

Арестуваха шофьор, опитал да прегази полицай в Карабунар

Шофьор бе арестуван, след като опита да блъсне с колата си  полицай от автопатрул в септемврийското село Карабунар.  Случката се разиграла снощи около 19.15ч. на кръстовище в селото, докато патрулът извършвал проверки на пътуващите.  Един от спрените бил мъж с „Фолксваген“, като докато бил привикан със стоп-палка да отбие встрани. Тогава обаче..

публикувано на 14.06.21 в 14:06

Пробивът под Водната палата ще се случи

Транспортният пробив под Водната палата ще се случи, дори и да отпадне от списъка с обектите, които ще се финансират от бъдещия инвестиционен заем на Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров.  „Пробивът под Водната палата и да не остане в проектите, с която ще кандидатстваме за заема от 113 млн. лв., аз ще го направя с пари от бюджета. Това..

обновено на 14.06.21 в 13:41