Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Преге" - наживо в Първо студио, когато "Пловдив чете"

| обновено на 19.06.21 в 08:34

Предаването за света на книгите „Преге“  ще се излъчи наживо пред публика в Първо студио на БНР - Радио Пловдив. Можете да го проследите и на фейсбук страницата ни, където то ще бъде стриймвано. Проявата е в рамките на литературния фестивал „Пловдив чете“. 

Освен традиционното представяне на новите книги на седмицата и литературен календар, във втората част на предаването гости на водещия Младен Влашки ще са  писателят Христо Карастоянов, художникът Димитър Келбечев и издателят Красимир Лозанов. 

Разоговорът с тях ще е посветен на последния роман на  Христо Карастоянов  „Т като Ташкент“ и ще разказва за създаването на книгата „От Ямбол до Пловдив през Ташкент".

Предаването "Преге"  се излъчва от 11 до 12 часа като публиката трябва да заеме местата си най-късно до 10,55, когато вратите на Първо студио ще се затворят. 

След края на предаването "Преге", от 12.30 часа в Първо студио ще се състои и премиерата на роман на Христо Карастоянов  „Т като Ташкент“.

Модератор: Младен Влашки.


Галерия

Още от категорията

"Тримонтиада 2021" идва в Радио Пловдив с "Прегръдка за обич"

Програмата на концертите от радиофестивала "Тримонтиада" тази година ще преминат под общото заглавие “Прегръдка с обич”. Това съобщи организаторът на фестивала, превърнал се в традиция за Пловдив, световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. Тя посочи, че тази година събитието ще включва четири концерта, които ще прозвучат от Първо..

публикувано на 21.06.21 в 10:51

Intelligent Music Project тръгна към турнето си от Първо студио на Радио Пловдив

Тази вечер в зала СИЛА е концерта на Intelligent Music Project с участието на Рони Ромеро от „Rainbow”, Карл Сентанс от „Nazareth“ и Боби Рондинели, който е бил барабанист на „Rainbow” и „Black Sabbat“.   Пет часа преди концерта те гостуваха с доктор Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив. „В зала СИЛА очаквайте едно..

публикувано на 25.05.21 в 16:00

Радио Пловдив е домакин на събития, посветени на театъра и сценични техники

От 14 до 19 март Първо студио на БНР-Пловдив ще е домакин на поредица от събития и работилници, посветени на театъра, философията, сценичните техники, звуковите образи и дигиталните технологии. Проектът "Ex corpore", стартира още през 2020 като част от програма „Наследство“ на "Пловдив 2019". В програмата тогава бе представена и онлайн..

публикувано на 10.03.21 в 16:24

Учители от Художествената гимназия показват "Пространства" в Радио Пловдив

Изложба " Пространства " на сдружение "Collegium pro arte+" на преподавателите от НХГ "Цанко Лавренов" ще бъде открита във вторник, 23 февруари , в Културния център на Радио Пловдив. Събитието е организирано с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници и Радио Пловдив. Експозицията показа произведения в различни стилове, жанрове и..

обновено на 23.02.21 в 09:30

Слушайте "Антена спорт+" по Радио Пловдив и Радио Кърджали

Предаването „Антена спорт“ увеличава своя периметър на действие.  Очаквайте варианта "Антена спорт+" всеки понеделник и петък - специални издания съвместна продукция на Радио Пловдив и Радио Кърджали!  Футбол, тенис, волейбол, баскетбол, вдигане на тежести, борба, шахмат и всичко най-ново и най-интересно от света на спорта..

публикувано на 04.02.21 в 09:40