Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Показват новото електронно оборудване в градските автобуси

Тестовото оборудване за автобусите на градския транспорт в Пловдив ще бъде представено от кмета Здравко Димитров на паркинга на спортна зала „Колодрума“. През последните три месеца  новото оборудване бе пуснато за експериментална употреба в  три автобуса.

Представянето е част от технологичното проучване на общината и модернизирането на електронно-билетната система в градския транспорт.

След продължилото с години неуспешото обновяване  на градския транспорт, което трябваше да извърши испанската фирма „Индра“, няколко други фирми предоставиха свое оборудване за новите системи. 


Още от категорията

Обявяват частично бедствено положение в Старосел

Локализирани са пожарите в хисарските села Старосел и Кръстевич . Няма опасност за населението, евакуираните снощи хора от Старосел не са пожелали да бъдат настанени в социални домове, а са при свои роднини. Дежурни екипи на пожарната охраняват периметъра, за да не се появи ново огнище на пожара. Щетите са големи - изгорели са къщи,..

обновено на 05.08.21 в 09:09

Протест заради локалното на пътя Асеновград-Пловдив

Мирен граждански протест организират този следобед в Асеновград .  Хората ще изкажат своето недовослство от изградените локали на пътя за Пловдив. Те смятат, че по този начин се убива бизнеса в града и искат институциите да извършат проверка на документацията на проекта. Според недоволните има събиране на вода, което в подписката им е определено..

публикувано на 05.08.21 в 09:06

429 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 56

429 са новите случаи на Covid-19 , сочат данните на Националната информационна система за борба с коронавируса.  Направени са общо близо 21 хил. теста., като 2 процента от тях са положителни. В София-град са най-много новите случаи - 105, в Пловдив - 56 , в Бургас - 35. В Пазарджик новите болни са 11, а в Смолян няма нито един новозаразен.  2..

публикувано на 05.08.21 в 08:51

Спасиха Старосел, 6 къщи изгоряха, но огънят бе прогонен

Продължава гасенето на пожара над хисарското село Старосел, където огнената стихия унищожи шест къщи, а хората там бяха евакуирани.   Вече няма опасност пламъците да настъпят повече.  Селото е спасено, категорични са пожарникарите.  В момента те, подкрепени от  доброволци и военнослужещи се борят с пламъците в гората край селището...

обновено на 04.08.21 в 21:56

Шефът на пловдивската полиция става главен секретар на МВР

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов главен секретар на МВР. Решението е било взето на закрито заседание на Министерски съвет. Тодоров наследи излезлия в бащинство Йордан Рогачев на поста директор на ОД на МВР в Пловдив. Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се да бъде издаден указ..

обновено на 04.08.21 в 21:41