Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест пред областната управа заради отровната вода в Брестовица

| обновено на 16.06.21 в 10:32

На среща в областната управа в Пловдив представители на редица институции и недоволни граждани ще търсят решение на проблема със замърсената вода в село Брестовица. От почти година тя е негодна за пиене заради много високото съдържание на манган.

Като домакин и инициатор областният управител Ангел Стоев е поканил в срещата да се включат протестиращи от Гражданското сдружение „Живот за Брестовица“ и Инициативния комитет „Кадиево“, а също ръководството на „ВиК“-Пловдив, представител на „ВиК холдинг“ и кметът на Община „Родопи“.

Срещата е насрочена за 14 часа, а половин час по – рано, в 13,30 часа, членове на двете граждански формирования организират протест пред сградата на областната администрация. Недоволните жители на Брестовица и Кадиево настояват да бъде отстранено цялото ръководство на „ВиК“-Пловдив и да му бъде потърсена съдебна отговорност. 

Протестиращите настояват и за оставките на ръководствата на РЗИ – Пловдив, Басейнова дирекция – Източнобеломорски район и на главния архитект на Община „Родопи“. Те категорично не са съгласни и с цената, която плащат за водата. 

Исканията си засегнатите жители са посочили в писмо до областния управител, придружено с подписка от над 1000 души. Те са категорични, че проблемът със замърсената вода в Брестовица може да бъде решен само с цялостна подмяна на водопроводната мрежа.

Още по темата - тук

Още от категорията

Спасиха Старосел, 6 къщи изгоряха, но огънят бе прогонен

Продължава гасенето на пожара над хисарското село Старосел, където огнената стихия унищожи шест къщи, а хората там бяха евакуирани.   Вече няма опасност пламъците да настъпят повече.  Селото е спасено, категорични са пожарникарите.  В момента те, подкрепени от  доброволци и военнослужещи се борят с пламъците в гората край селището...

обновено на 04.08.21 в 21:56

Шефът на пловдивската полиция става главен секретар на МВР

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов главен секретар на МВР. Решението е било взето на закрито заседание на Министерски съвет. Тодоров наследи излезлия в бащинство Йордан Рогачев на поста директор на ОД на МВР в Пловдив. Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се да бъде издаден указ..

обновено на 04.08.21 в 21:41

Голям пожар избухна край Старосел, изгоряха 6 къщи

Шест къщи са изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел. Огънят е тръгнал  от сухи треви треви около цялото село,  пламнала е и близката борова гора, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет..

обновено на 04.08.21 в 20:18

Военни и днес помагат в гасенето на пожара над Розино

И днес военнослужещи участват в гасенето на пожара в Стара планина над карловското село Розино . 28 военнослужещи и 4 броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада от 05.00 ч. тази сутрин оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня...

обновено на 04.08.21 в 16:29
Първата дискусия за Здравната стратегия се проведе в залата на Общинския съвет на Пловдив

Здравен фонд, хоспис и болница за долекуване в Пловдив до 2030 г.

Община Пловдив представи публично своята Здравна стратегия за периода до 2030-та година. Документът е един от първите по рода си в страната, не само в нашия град.  Стратегията бе представена от шефа на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  На първата работна среща мнения споделиха експерти, специалисти, представители на..

публикувано на 04.08.21 в 15:25