Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възстановяват зеленина, унищожена от паркиращи коли

Унищожената зелена площ пред пловдивската детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“ в район "Северен" ще бъде възстановена. Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след проверка по сигнали на граждани. 

В момента мястото е безогледно отъпкано от постоянно паркиращи автомобили, но с поставянето на подходящи преградни елементи скоро достъпът им ще бъде затруднен. 

Още тази сутрин започна обработката на терена.  Предстои обогатяване с хумусна почва за засаждане на подходяща растителност, която да служи като естествена зелена бариера пред колите. Ще се поставят нови пейки и кошчета за отпадъци. 

Наесен се предвижда да бъдат засадени нови дървета и храсти. 

От „Градини и паркове“ ще премахнат паразитна растителност, а короните на огромните дървета в двора на градината ще бъдат оформени, след като децата излязат във ваканция.

По спешност идната седмица ще бъде отрязано голямо дърво от вида софора, тъй като в основата му се е образувала голяма хралупа, има опасност да падне и да нанесе щети.

На проверката присъства и гражданският активист Асен Костов, който също е сигнализирал за проблема с превзетата от автомобили зелена площ. 

Галерия

Още от категорията

Детската млечна кухня в Асеновград затваря за ремонт

От днес за 3 седмици се затваря за ремонт на кухненския бокс детската млечна кухня и детската ясла в Асеновград. От общината уточняват, че ремонтните дейности ще продължат до 20 август включително.  Снабдяването с готова храна ще бъде възобновено на 23 август, както на основния, така и разливните пунктове - съответно при ОУ "Никола Вапцаров",..

публикувано на 02.08.21 в 08:33

Над 2 часа закъсняват влаковете между Пловдив и София

Над 2 часа достига закъснението на сутрешните влакове между Пловдив и София. Забавянето се дължи на липса на ел. захранване в контактната мрежа между Ихтиман и Белово.  Проблемът е при Костенец. На този етап няма яснота какво е причинило повредата. По направлението Паарджик - Пловдив без закъснение , малко след 9 часа, тръгна само крайпътния..

обновено на 02.08.21 в 08:30

Червен код за горещо време

В 9 области на Северна и Южна България за днес - 2 август, е обявен червен код за опасно високи температури. Той е в сила за Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол.  В тези области се очаква много горещо време с максимални температури в повечето райони над 41°C. В останалата част от страната е в..

обновено на 02.08.21 в 08:30

94 нови случаи на коронавирус

94 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6691 теста. Положителни са 1,4 на сто от пробите. В Пловдив новите случаи са 11, в Пазарджик-, а в Смолян няма нови случаи. Двама души са починали, като оздравели са отчетени 9.  810 са пациентите в болница, 81 от тях в интензивни отделения. Над един милион са вече напълно ваксинираните срещу..

обновено на 02.08.21 в 08:30

Почитат героите на Илинденско-Преображенското въстание

Днес се отбелязват  118 години от избухването на Илинденско-Преображенското въсатние, което е връхна точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийски българи. Според данните на мемоара на вътрешната организация от 1904 г., в Битолския и Одринския революционен окръг са станали 239 сражения, в които вземат участие 26 000..

обновено на 02.08.21 в 08:29