Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 тона боклуци извозиха от незаконно сметище в "Южен"

45 тона боклуци са извозени от нерегламентирано сметище в район на ул. „Акад. Петър Динеков“ в район „Южен“.  

То се е образувало около изоставен контейнер в търговска база „Лъч“. Три самосвала са направили общо 9 курса, зада избозят боклуците, в непосредствена блозост до които са  жилищните блокове на ул. „Студенец“.

Директорът на предприятието "Чистота" Димитър Георгиев  коментира, че му всяка събота през последните месеци екипи на „Чистота“ премахват незаконни сметища в различни райони на Пловдив. 

Поредната извънредна акция предстои  утре на ул. „Батак“ в квартал „Столипиново“. 


Галерия

Още от категорията

94 нови случаи на коронавирус

94 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6691 теста. Положителни са 1,4 на сто от пробите. В Пловдив новите случаи са 11, в Пазарджик-, а в Смолян няма нови случаи. Двама души са починали, като оздравели са отчетени 9.  810 са пациентите в болница, 81 от тях в интензивни отделения. Над един милион са вече напълно ваксинираните срещу..

публикувано на 02.08.21 в 07:56

Червен код за горещо време

В 9 области на Северна и Южна България за днес - 2 август, е обявен червен код за опасно високи температури. Той е в сила за Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол.  В тези области се очаква много горещо време с максимални температури в повечето райони над 41°C. В останалата част от страната е в..

публикувано на 02.08.21 в 07:53

182 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 17

182 са новите случаи на коронавирус у нас . Положителни са 1,4 процента от направените близо 13 000 теста. Няколко са точките в страната с повишена концентрация на позитивни случаи. В столицата те са 45, в Бургас 34, във Варна – 24, в Пловдив – 17 . В Пазарджик има 6 новозаразени, а в Смолян не са регистрирани нови болни. За изминалото..

обновено на 01.08.21 в 10:14

Болници отбелязват Световната седмица на кърменето

За 29-та поредна година светът отбелязва Световната седмица на кърменето в периода между 1 и 7 август. Инициативата тази година минава под надслов „Защита на кърменето: Споделена отговорност“. В Пловдив болница „Селена“ е подготвила редица прояви по този повод. Специализираният кабинет за консултации по кърмене в университетската АГ..

публикувано на 01.08.21 в 10:13

Ремонт променя жп маршрута между гарите Белозем и Михайлово

От днес до 28-ми ноември се въвеждат временни промени в организацията на движение на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Белозем и Михайлово .  От БДЖ посочват, че причината са извършваните ремонти от „Национална компания железопътна инфраструктура“ в посочения участък. Всички бързи влакове, които пътуват по направленията..

публикувано на 01.08.21 в 08:35