Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив


Доктор Георги Цигаровски е новият председател на РК на БЛС в Пловдив. Той бе избран на проведеното отчетно-изборно събрание на съсловната организация. 

За Радио Пловдив д-р Цигаровски заяви, че с отговорност поема поста и благодари на своите колеги за оказаното доверие. Той припомни, че от 2001 година е част от пловдивската лекарска колегия, последователно е заемал  различни длъжности, включително и на заместник-председател. Като първа задача определи организацията вътре в колегията, за да се затегнат връзките между лекарите, което ще доведе по по-бърз начин да се достига до консенсус по важните въпроси.

Делегатите гласуваха и и тримата му заместници – за болничната помощ - д-р Любомир Паунов, за специализирана извънболнична помощ - д-р Пенчо Делев и за първична медицинска помощ  - д-р Христо Дипчиков.

 Членове на Управителния съвет станаха проф. Б.Китов, доц. Дойков, доц. Тилкиян, д-р Павлов, д-р Горев, д-р Генчевска и д-р Петкова. 

За секретар бе преизбран д-р Георги Кръстев.

По думите на д-р Цигаровски новият управителен съвет е балансиран, в който опита си дава среща с младостта, представени са балансирано различни професионални групи, работещи в големи и малки населени места, от университета до селските практики.

За председател на Контролната комисия бе избрана д-р Пенка Стойнова, а на Комисията по професионална етика - д-р Иван Црънчев.Още от категорията

РИОСВ даде противопожарни предписания на кметовете

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив ( РИОСВ - Пловдив) даде предписания на кметовете на общини – собственици на регионални депа за битови отпадъци в областта, за засилване на мерките за осигуряване на пожарна безопасност . Екоинспекцията настоява пред кметовете на общините Пловдив, Асеновград и Карлово за стриктно..

публикувано на 03.08.21 в 18:42

Напрежение във ВМЗ - Сопот, синдикатите обявиха стачна готовност

Синдикалистите от КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот обявиха стачна готовност и готвят протест в София. Причината е, че според тях новият борд на директорите на оръжейницата не работи за предприятието, а иска да го ликвидира. Тази сутрин от синдиката са разпространили информационен бюлетин до работниците и служителите в заводите, в който ги..

публикувано на 03.08.21 в 16:39

Туристическият влак продължава да пътува по теснолинейката

Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7-ми август /събота/ по маршрут от гара Септември до гара Аврамово и след час и половина престой на най-високата гара на Балканския полуостров ще отпътува обратно за гара Септември.  Това ще бъде второто подобно пътуване за феновете на теснопътното влакче, организирано от БДЖ и..

публикувано на 03.08.21 в 16:22

Прекратиха гасенето от въздуха на пожара в горите над Розино

Хеликоптерът за гасене на пожари вече е спрял да облита района на огнището над карловското село Розино , където от вчера бушува голям горски пожар.  Гасенето от въздуха засега е преустановено, тъй като  обстановката там рязко се е видоизменила и вертолетът вече не е ефективен, съобщи началникът на Аварийно-спасителния отряд на пловдивската..

обновено на 03.08.21 в 16:03

Ремонтират с 1 млн. лв. училището в Ново село

С близо 1 милион лева ще бъде ремонтирано ОУ „Христо Смирненски“ в Ново село, съобщи кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. С парите ще бъде подменен покривът на училищната сграда, ще бъде поставена нова дограма, ще се ремонтира фасадата и постави топлоизолация. Включени са още вътрешен ремонт на помещения и монтаж на отоплителна..

обновено на 03.08.21 в 16:01