Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Областният обсъди готовността за изборния ден с 16 РИК и РДПБЗН

Медицински екипи, машини за вода и щандове за храна ще бъдат осигурени в панаирните палати, в които ще се предават изборните книжа от вота на 11 юли в Пловдив – съобщи областният управител Ангел Стоев. 

На среща с екипа на 16 РИК Пловдив град той е обсъдил организацията на изборния процес, както и опровергания преди няколко дни от председателя Спас Шуманов  сигнал за теч на лични данни от комисията. Докадът за него е изпратен в ЦИК. 

Областтният управител е уверил, че се работи по въпроса с транспортното обсужване и охраната на изборите. Автомобилите на общините са достатъчно, а полицаите ще могат да изпълняват охранителни функции и с личен транспорт, съобщават от областната администрация. 

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ вече са изготвили листовки с основни правила и съвети за безопасна работа и бърза реакция в случай на нужда. Те ще бъдат раздадени на членовете на секционните избирателни комисии по време на предстоящите обучения. 


Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01