Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусът на лятото" с поетесата Ина Иванова на Гребния канал

| обновено на 18.06.21 в 15:54
6
Поетесата Ина Иванова е една импровизирана разходка из любимата й Грабна база - Пловдив.


В предстоящите месеци  ще ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни любими пловдивски места,  ще слушаме любима музика и ще се опитваме да бъдем щастливи, в Пловдив!

В първи епизод от новата  ни поредица "Вкусът на лятото", ви срещаме с поетесата Ина Иванова. Споделяме заедно едно кратко бягство от ежедневието, спонтанно, лежерно, типично в пловдивски маниер, и една приятна разходка на Гребната база.

Ина Иванова е родена на 26 декември 1975 в Димитровград. Живее в Пловдив, където е завършила Българска филология. Публикувала е в сп. "Родна реч“, сп. „Глоси“ и в. „Литературен вестник“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“.

Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ , „Името на неделята“  и романа „Кар Танеси“.

Има награди от конкурсите „Веселин Ханчев“, „Вестник Пловдивски университет“, „Моите нови пет стихотворения“, „Яворови дни“ – Поморие, „Южна пролет“ - Хасково. Става първия носител на Голямата награда на Националния конкурс за сборник с разкази „Минко Неволин“ (2012 г.).




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11

Строги мерки за сигурност за тридневния HILLS OF ROCK

Пловдивската полиция огласи мащабни мерки за сигурност по време на големия музикален форум –  „Хилс ъф Рок“.  Предвидено е силно полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при всеки сигнал.  Униформените ще охраняват паркинг зоните за автомобили на посетителите  - пред..

обновено на 25.07.24 в 08:58

Панайот Панайотов открива изложба в Пловдив

Самостоятелна изложба с 56 графики и живописни творби открива художникът и преподавател Панайот Панайотов в новата зала на Дружеството на пловдивските художници, която е на бул. “Цар Борис  III Обединител” 153. Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Панайот Панайотов е завършил Националната художествена..

публикувано на 24.07.24 в 06:46

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

обновено на 23.07.24 в 08:13

ГХГ показва картини на Георги Такев

Градска художествена галерия - Пловдив представя художника Георги Такев (1952 - 2022 г). Той е  малко познат у нас, но разгърнал своя талант главно в Германия, където прекарва голяма част от живота си. Изложбата е озаглавена "Завръщане" и е разположена са двата етажа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15) . Ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 08:10