Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изясняват причината за пожара в центъра на Смолян

Повече от 8 часа целия състав огнеборци на пожарната в Смолян гасиха пожара в новата бизнесграда в центъра на Смолян.  Огънят лумна малко след  19 часа снощи. Незабавно към мястото се насочиха пет екипа да гасят пететажната сграда, построена преди 15 години. Едва около три часа пожара през нощта беше локализиран. 

Директорът на пожарната комисар Симеон Цървуланов каза:

Гасителните действия продължиха някъде докъм пет часа, но момчетата са още на мястото, извършват догасяване на остатъците от отломките, които са останали от покрива като пожарът беше само в покривната конструкция. Не допуснахме да слезе на долните етажи. На този етап не мога да кажа каква е причината.

В града още се усеща неприятният мирис на изгоряло.

Следствена група прави оглед на щетите. Към този момент със сигурност се изключват умишлени действия за предизвикване на пожара. 
Сградата е 7 етажа, покривната конструкция е около 300 кв.м и на последния, четири или пет офиса са без покрив и имат щети от гасенето. Надолу по етажите няма поражения. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затруднява трафика за Граф Игнатиево

Катастрофа след село Труд затруднява трафика в посока Граф Игнатиево, съобщиха очевидци в социалните мрежи. От публикуваното видео се вижда джип, който се е ударил челно в друга кола, която се е преобърнала в нивите.  Не е ясно има ли пострадали и дали движението е спряно или пренасочено. На място има полиция и линейка.

публикувано на 18.08.24 в 11:46

Отстранени са ВиК-авариите в Пловдив

Отстранена е аварията в Помпена станция "Изток"-2 в Пловдив, заради която налягането при водоподаването в града беше намалено, а високите етажи останаха "на сухо". Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода За повредата съобщи кметът Костадин Димитров късно снощи. Аварийните екипи на ВиК са работили през нощта и сутринта налягането е..

публикувано на 18.08.24 в 11:17

Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода

За авария  в Помпената станция на Пловдив, която понижава налягането на водоподаването в града, съобщи късно снощи кметът Костадин Димитров. Възможно е по високите етажи водата да спре, предупреждава кметът.  От ВиК са уверили Костадин Димитров, че работят по аварията и тя скоро  ще бъде отстранена.  Вчера ВиК Пловдив съобщи, че заради..

обновено на 18.08.24 в 07:39

БПЦ почита Успението на Св. Иван Рилски

Днес се навършват 1078 години от Успението на всебългарския небесен покровител Св. Иван Рилски. Литургията днес ще оглави Българският  патриарх Даниил, който пристигна в Рилската Света обител още снощи  за всенощното бдение,  което продължи до ранните часове на днешния ден. Очаква се днес пред Рилския светец – основател на Рилската света..

публикувано на 18.08.24 в 07:39

Високи температури в 11 области, бури в Западна България

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Жълт код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи..

публикувано на 18.08.24 в 07:01