Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив

Петър Тодоров вече официално поема пловдивската дирекция на полицията. Досега комисарят беше изпълняващ длъжността директор, но със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков е повишен в старши комисар и вече е директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив – потвърдиха от пресцентъра на дирекцията.

Това се случва след като старши комисар Йордан Рогачев бе временно отстранен заради дисциплинарно разследване срещу него. 

Междувременно, след като свърши болничният му, той излезе в отпуск по бащинство до началото на ноември, за да полага грижи за малката си дъщеря. Срокът за разследването е два месеца, като може да бъде удължено с още един. 

Петър Тодоров има 32-годишен професионален стаж в системата на МВР. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. През 1989 година започва работа в МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в пловдивската дирекция.  През 2003 г. оглавява сектор „Престъпления по пътищата“ към служба "Полиция" при РДВР - Пловдив, а през 2005 г. става началник на Първо РУ – Пловдив, което ръководи до назначаването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив на 20.05.2021 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медицински хеликоптер транспортира пострадал край Смолян колоездач

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до София пострадал колоездач.  Велосипедистът  е пострадал тежко по време на Пампорово Байк фест. Той е 44-годишен гръцки гражданин. Заради инцидента екипи на Аварийно спасяване и Планинската спасителна служба спешно бяха повикани на помощ, съобщиха от Аварийно спасяване във Фейсбук...

обновено на 28.07.24 в 17:54

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" полицията предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения...

обновено на 28.07.24 в 17:37

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

обновено на 28.07.24 в 17:37

Ми-17 от Крумово гаси пожара на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава 24-та авиационна база – Крумово помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница, съобщи Министерството на отбраната.  На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград...

публикувано на 28.07.24 в 13:55

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15