Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Карлово посрещат последния български контингент от Афганистан

| обновено на 30.06.21 в 10:06

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал ЕмилЕфтимов ще участват в церемонията по тържественото посрещане на последния  български военен контингент, участвал в международната мисия на НАТО в Афганистан. 

Тя ще се проведе на площад „Васил Левски“ в град Карлово. 

С разформироването на 42-ия военен контингент приключва 19-годишното участие на формирования от въоръжените сили на Република България в операцията за поддържане на сигурността и в мисията за подготовка, съветване и подпомагане на НАТО в Афганистан. 

През годините контингентите са в различен състав с обща численост 11 200 военнослужещи, като някои от тях са участвали в повече от една мисия.


Още от категорията

КОД иска по-кратки срокове за вдигане на трошки от улиците

От партия КОД внесоха предложение до кмета Здравко Димитров да бъдат съкратени сроковете за разчистването на изоставени коли от улиците на Пловдив.  От партията призовават спешно да се актуализира Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив в частта за премахване на изоставените автомобили, като сроковете в нея бъдат..

публикувано на 27.05.22 в 09:38

В Пловдив откриват първия дневен център за украински деца бежанци

Първият Дневен център в България за украински деца бежанци ще бъде открит в Пловдив.  Той се помещава в неизползвани от дълги години стаи в ДГ „Кремена" в район „Тракия", блок 11, вход Г.  Дневния център ще открият заместник-кметът по образование Стефан Стоянов и учредителят на Фондация „Юкрейн съпорт енд реновейшън" Наталия Елис.

обновено на 27.05.22 в 06:51
Празник на розата в Стрелча, архив

В Стрелча и Карлово се готвят за Празниците на розата

В Стрелча тази вечер тържествено се открива Вторият фестивал на туризма и етеричномаслените култури на откритата лятна сцена в градския парк. Двудневния празник ще открие кметът на общината Георги Павлов.  Преди това са организирани Алея на ароматите и Алея на занаятите, където производители на козметични продукти от етерични масла и на..

публикувано на 27.05.22 в 06:16

В Чепеларе организират протест в защита на мечките

Мирен протест ще се проведе пред сградата на община Чепеларе в защита на мечките.  През последната седмица имаше сигнали за две нашествия от мечка в града. Костадина Хаджихристева, организатор на протеста, каза: "Нашата идея е да покажем, че не се страхуваме, не се притесняваме от мечката, понеже тя вече няколко пъти слиза в града. Реално не нанася..

публикувано на 27.05.22 в 06:11

236 са новозаразените с КОВИД-19, в Пловдивско са 13

236 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,3% от направените 5478 теста, показват данните на Единния информационен портал.  Новозаразените в Пловдивска област са 13, в Пазарджишка – 4, в Смолянска - 5.  В болница се лекуват 439 души. 38 са в интензивно отделение.  Като излекувани за 24 часа са отчетени 1372..

публикувано на 27.05.22 в 05:57