Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Служебният министър на транспорта открива изпитна зала в ЖП Пловдив

| обновено на 06.07.21 в 06:31
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

В Пловдив служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще открие нова изпитна зала на Изпълнителна агенция  „Железопътна администрация". 

В нея има 16 терминала за провеждане на изпитите на персонала, отговорен за безопасността на превозите. Електронната форма премахва човешкия фактор и се гарантира сигурността и обективността при проверката на знанията на изпитвания.


Още от категорията

Семинарията получава финансиране от 500 хил. лв.

Кабинетът одобри 3 375 112 лв. за петте духовни училища в системата на предучилищното и училищното образование към Българската православна църква - Българска патриаршия и към Главното мюфтийство.  Финансирането е за 2022 г., съобщиха от Министерството на образованието и науката.  Софийската духовна семинария ще получи близо 1 млн...

публикувано на 27.05.22 в 16:11

В Пловдив по-скъпо парно от 1 юли с 23.26% и ток с 3.46%

Комисията за енергийно и водно регулиране предвижда от 1 юли цените на топлинната енергия за битови нужди да нараснат средно с 39,26 на сто за цялата страна. Предлаганата от Комисията промяна е значително по-ниска от исканията на енергийните дружества за увеличение средно със 123,58 на сто, посочва регулаторът. След извършения регулаторен преглед и..

публикувано на 27.05.22 в 16:03

Порой с градушка се изсипа в Мадан

Стихията активира свлачища в родопския град.  Дъждът e започнал със силен вятър и се обърнал в буря като пороя се редувал с градушка.  За кратко улиците в общинския център се превърнаха в реки, но няма щети.  Водата бързо се оттече, тъй като шахтите са отпушени и почистени скоро, обясниха от общинската управа.  Активизирали са се свлачища в района..

публикувано на 27.05.22 в 15:03

Откриха дневен център за украински деца в Пловдив

Първият дневен център в Пловдив за украински деца бежанци отвори врати. Той се намира в бившата детска градина "Кремена".  В градината учат 18 деца, за които се грижат две преподавателки. "В началото децата, които не са ходели на детска градина, ще имат възможност да посещават забавачката с родителите си", уточни Наталия Елис.  По-късно ще бъдат..

обновено на 27.05.22 в 14:22

Пловдив сподели опит с посланици за интeграцията на ромите

Интеграцията на ромите, тяхната заетост и активно включване в обществения живот, обсъдиха на среща кметът Здравко Димитров и посланиците на Ирландия и Швейцария у нас - Н.Пр. г-жа Мартина Фийни и Н.Пр. г-н Раймунд Фурер. Заедно с г-жа Хайоне Серейхо- заместник-ръководител на мисията на Кралство Испания у нас, дипломатическите представители са на..

публикувано на 27.05.22 в 14:21