Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Миладинов е европейски шампион в Рим

Йосиф Миладинов
Снимка: Спортал

Йосиф Миладинов спечели европейската титла на 50 метра бътерфлай за юноши старша възраст на шампионата в Рим с време 23.59 сек., което е близо до националния му рекорд от 23.48.

По този начин пловдивчанинът показа, че се намира в отлична форма преди Олимпийските игри в Токио.

Среброто и бронза отидоха съответно за германеца Тобиас Шулрат и чеха Даниел Грачик с 23.72 и 23.79 сек. На предишния шампионат на Стария континент Миладинов грабна сребро на 100 м бътерфлай и шести на 50 м бътерфлай.

Последният златен медал за страната ни от подобно първенство бе през 1992 година, когато Добромир Петров е шампион на 100 м бруст в Лийдс. 18-годишният Миладинов ще плува и на 100 м бътерфлай в Рим.

През май месец той завоюва сребърен медал в дисциплината на Европейското за мъже в Будапеща с национален рекорд от 50.93 сек.

Калоян Левтеров стана седми във финала на 100 метра гръб с време 55.44 сек.

През вчерашния ден щафетата на България на 4 по 100 метра свободен стил постави нов национален рекорд за мъже и за юноши във финала на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Рим. Дениел Нанков, Петър Мицин, Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов финишираха четвърти с време от 3:20.86 секунди.

Жанет Ангелова завърши на 17-о място на 800 метра свободен стил. Младата надежда на българското плуване преплува дисциплината за време 8:57.20 минути. За съжаление не успя да намери място сред осемте финалистки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на иновациите в ОУ „Елин Пелин“

Различен и интересен ще е краят на учебната година за всички ученици, техните родители, учители и гости в залата на район "Западен", в Пловдив. На 28-и май, от 18 часа, тръгва експрес „Елина“. Името „Елина“ е запазена марка на училището. То е колаборация от името на обичания български писател, на когото е кръстено учебното заведение. Билетите..

обновено на 27.05.24 в 17:23

Мария Петрова за поредните успехи в гимнастиката

В последното майско издание на предаването Клуб "Неделя" специален гост бе вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова. В ефира на Радио Пловдив тя с радост коментира постиженията на златните ни момичета на Европейското първенство в Будапеща. На въпроса на водещия коя е основната причина, българската художествена..

публикувано на 27.05.24 в 16:51

Пловдив по маратонки в средата на юни

В средата на юни Пловдив ще бъде една невероятна смесица от спорт, култура и забавления. Всичко това, че и много повече казано само с едно име - "Тепе Джамборе"! Събитието, което ще Ви провокира, ще Ви удивли, и ще Ви накара да го помните цял живот... или поне до следващото му издание :)))  Но, да се върнем на първото такова,което ще се случи на 15..

публикувано на 27.05.24 в 16:15

Енкаустика или магията на цветовете

Искате ли да избягате от ежедневието и да се потопите в света на цветовете и въображението? Д а откриете нова страст, която ще ви донесе вдъхновение и удовлетворение? Да създадете уникални произведения на изкуството, които ще ви радват години, години наред? Отговорите на тези въпроси и още по-важно невероятни резултати към личностно..

публикувано на 27.05.24 в 15:42
Александър Томаш

Локо се раздели официално с Александър Томаш

"Локомотив" (Пловдив) официално разтрогна по взаимно съгласие с Александър Томаш, съобщиха от "Лаута". Клубът се разделя и с неговите помощници – Константин Мирчев, Христо Колев и Тодор Кючуков. Както е известно, управата на "черно-белите" обяви раздялата още през миналата седмица, а последният мач за сезона при победата с 1:0 над ЦСКА бе воден от..

публикувано на 27.05.24 в 15:25