Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдивска област е готова за изборите в неделя

| обновено на 11.07.21 в 06:26

„Организацията за изборите на 11 юли в Пловдивска област е направена. Свършена е много работа. Спокоен съм на този етап и се надявам , че няма да възникне нещо извънредно в днешния и утрешния ден  и изборите ще започнат и ще протекат по един спокоен начин“. Това заяви областният управител Ангел Стоев.

Той уточни, че в процеса на подготовка на изборите са проведени срещи с РИК-овете, кметове и секретари на общини, МВР и други институции.

„За нас беше много важно да имаме добро взаимодействие с фирма „Сиела Норма“. Постигнахме добри транспортни схеми, така че хората по общини да не чакат много часове пристигането на машините. Уточнихме местоположението и отговорностите на техните техници, които ще се грижат за машините, което е много важно“, допълни Стоев.

Според него  организацията  сега е много по-добра от тази, която е била на предишните избори. В Пловдивска област ще има машини в повечето секции.

Областният управител посочи, че утре машините ще бъдат доставени, като е осигурен транспортът и охраната. 

„Транспортните маршрути са разписани, общините имат достатъчно автомобили. Те ще бъдат охранявани от полицията, ако се наложи служителите на реда ще бъдат и с лични автомобили, което е допустимо от закона. Направени са схемите за превозването и отговорниците за това", допълни Стоев.

Той съобщи още, че битовите условия в  палатите за 16 и 17 РИК са добри. С РЗИ са уточнени антиковид мерките в изпълнение на разпорежданията  на ЦИК.

Относно контролното преброяване  на разписките, което ще се прави в определен брой секции, областният управител обясни, че те ще бъдат избрани на случаен принцип.

„Те могат да бъдат между 3 и 6  секционни  избирателни комисии  в една РИК, като за Пловдивска област те могат да бъдат  от 6 до 12 . Но ние имаме готовност с коли и полицейска охрана, защото това става задължително с охрана“, обясни Ангел Стоев.


Още от категорията

Само в 4 от секциите в Пловдив ще се гласува с хартия

В 459 секции ще гласуват общо над 308 000 избиратели от Пловдив – съобщи в интервю за Радио Пловдив председателят на 16 РИК Спас Шуманов. В 455 секции ще се гласува машинно, а 4 секции с под 300 избиратели ще се гласува само с хартиени бюлетини . В 23 от секциите с машинно гласуване с над 400 избиратели ще има по 2 машини. Само с..

обновено на 09.07.21 в 16:08

915 пловдивчани ще гласуват за пръв път в Пловдив

"Образование" и "финансова независимост"- това са думите, които обобщават исканията на млади пловдивчани, решени на дадат своя глас на 11-ти юли.  915 души в Пловдив, навършили пълнолетие от 4-ти април досега, ще гласуват за първи път на предстоящите избори.  За Лаура и Мария, тези избори са предопределящи- ще останат ли тук, или ще изберат да..

обновено на 09.07.21 в 16:07

Развалена машина попречи на пробното гласуване в Панагюрище

По време на обучението на секционните избирателни комисии в Панагюрище машината за пробно гласуване е показала дефект.  Самото обучение е преминало без ползването на машина, потвърди зам.- председателят на РИК Пазарджик Антони Върбев. При стартиране на машината е възникнал проблем със самото устройство, проблем с четеца на машината. Написахме писмо до..

обновено на 09.07.21 в 16:07

7 подвижни секции организира за вота 17-та РИК, Пловдив област

Общо 538 секции за гласуване на предстоящите парламентарни избори ще има на територията на Пловдивска област, каза за Радио Пловдив говорителят на 17-та РИК Иван Кърчев. В 79 секции, в които са регистрирани по-малко от 300 избиратели, гласуването ще бъде с хартиени бюлетини. Ще има и 7 подвижни секции за хора с увреждания, както и 9 секции в..

обновено на 09.07.21 в 10:08
Пробно гласуване в район

В Пловдив започна пробното гласуване с машини

В Пловдив започна демонстрационното машинно гласуване.  Тест машини, на които е инсталирана демо версия за изборите за народни представители на 11 юли, представиха днес членове на РИК -16 в Пловдив.  В район "Източен" от 10:00 до 13:00 часа машина имаше във фоайето на местната администрация. Следобед от 13:30 до 16:00 часа тя ще е в парк..

обновено на 09.07.21 в 10:06