Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

3 000 гласоподаватели по-малко в област Пазарджик


В спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик. Тази сутрин всички изборни секции бяха предадени без проблеми от охраняващите ги служители от МВР на секционните избирателни комисии. 

Над 600 човека от структурите на вътрешното министерство в региона са ангажирани в охраната на изборния процес в местата за гласуване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

373 са секциите в пазарджишка област,  11 от тях са подвижни.  В 321 секции гласуването ще е машинно, като в 68 секции са мотирани по две машини.  Правото си на вот могат да упражнят 238 772 души. В сравнение с изборите от 4 април днес в пазарджишка област броят на гласоподавателите е с 3 хиляди души по-малко, каза зам.-председателят на РИК Антони Върбев.

От ОД на МВР - Пазарджик припомнят също,  че сектор „Български документи за самоличност“ в областния град  и звената в районните управления в Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще съдействат на гражданите без  валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание. 

Служителите ще работят на 11 юли /неделя/ 2021 г. от 08.30 до 19.30 часа, а гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа.


Още от категорията

Две трети от Карлово втори ден е без вода

Две трети от Карлово продължава да е без вода от вчера. Това потвърди за Радио Пловдив говорителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов.  По негова информация, вече е отстранена първопричината за спиране на водоподаването в петък – аварията на напорния водопровод Карлово-Дъбене. През нощта, обаче, се появява втора авария, работата по която е..

публикувано на 25.09.21 в 15:56

Изтегляне на катастрофирал тир затвори пътя Пловдив-Асеновград

Заради изтегляне на катастрофирал тир в района на Областната дирекция на МВР Смолян е затворен за движение пътят Пловдив-Асеновград в участъка при разклона на чепеларското село Забърдо. От пловдивската полиция съобщават, че процедурата се очаква да приключи до 18 часа. Обходният маршрут е Пловдив-Кричим-Девин-Смолян.

обновено на 25.09.21 в 15:19

Променят трафика около Лаута заради дербито днес

Временна организация на движението се въвежда около стадиона в парк „Лаута“ във връзка с футболната среща между  „Локомотив“ и „Ботев“. От  14:00 до 19:00 часа се спира движението по ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Санкт Петербург“ до кръговото кръстовище с ул. „Проф. Цветан Лазаров“, по ул. „Проф. Цветан Лазаров“ и  по ул...

обновено на 25.09.21 в 15:19

179 новоустановени с COVID-19 в Пловдив и областта

179 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и областта. Така регионът се нарежда на второ място след столицата по брой новоустановени с COVID-19.  По данни на Единния информационен портал за последното денонощие в Пазарджик и областта са регистрирани 47 случая, а в смолянско  28.  Всички те са част от общо 1904-те положителни проби в цялата..

обновено на 25.09.21 в 15:19
с. Славейно

В Славейно раздадоха 23-те Чилови награди

В двора на къщата музей на проф. Константин Чилов в родопското село Славейно за 23 път бяха раздадени „Чиловите награди“. На тържеството присъстваха лекари и родолюбиви славейновци от цялата страна.  Проф. Чилов е живял едва 57 години, но е оставил на България и Европа над 250 научни труда във всички области на вътрешната медицина. Днес наградата..

публикувано на 25.09.21 в 15:08