Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши да се преброят разписките в 65 секции в Пловдив

| обновено на 11.07.21 в 21:05

25.06% са гласувалите в Пловдив до 16 часа. Най-висока избирателна активност е отчетена в район „Централен“, а най-ниска в „Източен. Две устройства за гласуване са изведени от употреба в града, след като специалисти от фирмата-доставчик, са потвърдили повредата. Там беше взето решение гласуването да продължи с хартиени бюлетини.
 

Дефектиралите машини са от секции в районите „Южен“ и „Централен“, което създаде за кратко напрежение сред чакащите преди обед да гласуват. В 77 секция в „Южен“ за няколко часа сутринта блокира изборния процес, а пловдивчанинът Юрий Янакиев заяви пред Радио Пловдив, че три пъти са връща и не успява да гласува нито с машина, нито с бюлетина, което е скандално.

След като бяха подадени сигнали в ЦИК, гласуването в двете секции беше възобновено с хартиени бюлетини.

Междувременно от комисията са взели решение да се преброят разписките в 65 секции в Пловдив, съобщи председателят на 16-та РИК Спас Шуманов, който предупреди, членовете в СИК-овете внимателно да броят разпиките и да отчитат преференциите. "Тъй като, ако преброените разписки в урната не отговарят на извлеченията от машината, ще има проблем с отчитане на вота".

Най-висока избирателна активност към 16 часа в Пловдив е отчетена в район Централен, където са гласували 29.47%, а най-слаб е интересът към вота в „Източен“. Там са гласували едва 14.82% от имащите право на глас.

В "Тракия" до урните са отишли 26.96% от избирателите, в "Западен" - 26.62%,  в "Северен“ 25.45%, а в "Южен" 25.27%.

В РИК-16 Пловдив е постъпил сигнал, в който се твърди, че служители на МВР от 06:30 часа са пред партиен офис и осъществяват психически тормоз спрямо симпатизанти и членове, като ги принуждават да подписват протокол, че няма да купуват и продават гласове. От 16-та РИК решиха, че той се изпраща по компетентност на МВР, Районна прокуратура Пловдив и копие до ЦИК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. За гасенето се активират и доброволци от цялата Пазарджишка област, съобщи..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52