Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протоколите на СИК-овете се обработват много по-бързо в 16 РИК

4
Снимка: Стоян Терзиев

Средно по 10 минути отнема обработката на документите на една секционна избирателна комисия – съобщи председателят на 16 РИК Спас Шуманов. Той е уверен, че процесът на обработка на документите ще бъде много по-бърз в сравнение с изборите на 4 април и това се дължи на машинното гласуване.

Малко преди 22 часа вече бяха обработени протоколите на над 40 комисии.Общо 473 са секциите в 16 РИК.

Направо е невероятно, че си тръгвам преди 12 часа. Организацията е супер, сега ще се прибера доволен при семейството си“ – заяви председател на комисия, която вече е предала книжата си в 7-а палата на панаира, където е ситуирана 16 РИК.

В чакалнята, поместена в 3-а палата, има над 1000 души от секционните избирателни комисии, които чакат своя ред, по номер, който са получили при пристигането си. Всички представители на секции вече са в панаира и чакат своя ред.

За тях има осигурена минерална вода, а климатикът в палатата осигурява необходимия комфорт.

Не се оплакваме, хладно е, има вода, въобще организацията е по-добра в сравнение с 4 април“ – заяви член на секционна комисия, който чака своя ред.

"Направо е несравнимо с обработката на вота на 4 април. Който е създал тази организация, искам да го поздравя! Пожелавам на българския народ най-после да има правителство" - споделя член на СИК, веднага след преминаване на обработката на книжата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11