Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политиците са на ход да съставят управляващо мнозинство

Сега идва време за изграждане на мостове

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

В програма "Точно днес" първите коментари на представители на политическите сили. Разговор с Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“. Бабикян определи постигнатите от ИМВ резултати като стабилни, но с малък ръст. 

"Не бива да бъдем доволни, защото когато стане прекалено доволен един политик, започва да прави глупости", каза Бабикян. Той смята, че вече не може да се изисква ново усилие на избирателите, а политиците трябва да покажат дали имат решителност и способност да съставят управляващо мнозинстно.

Бабикян каза още: "Трябва да се направи правителство на малцинството, но политиките трябва да се подкрепят от партиите, които не са партии на промяната. Трябват политики за реформи в България."

"Въпросът сега е колко публично ще бъдат артикулирани ключовите приоритетите за управлението на страната, за да могат да получат своята подкрепа, без задкулисни преговори", заяви Бабикян. Той призова за публичност при съставяне на новото правителство. Бабикян каза още, че важният ход е на ИТН, защото реформаторският вот е отишъл при тях.

"ГЕРБ са поставени пред варинатите дали да дадат подкрепа към протестните партии, или да останат в миналото, изборът е техен", заключи Бабикян. 

Още от категорията

Като независим кандидат Румен Радев е явление у нас

Повече за инициативния комитет за издигане на кандидатурите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, с погледа на учредител от Пловдив. В програма "Точно днес" говорим с галериста Жорж Трак ,  който бе в залата с коментар за подкрепата му. Жорж Трак каза, че на събитието в София е усетил непринудената атмосфера,..

обновено на 28.09.21 в 10:40

Президентската кампания ще надделява за вота през ноември

България е пред нови избори. Партиите чертаят поредните комбинации за управление, защото вече на два пъти не успяха. Кандидатурите за президентската власт се регистрират, от екзотични до реални, какво е очакването за политическия сезон, в който ще трупаме обещания и проценти, разговор по темата с политолога доц. Борис Попиванов . По думите му е..

обновено на 28.09.21 в 10:08

В Страсбург гражданите на ЕС дебатират бъдещето на Европа

През изминалите два уикенда 400 европейски граждани, избрани на случаен принцип, участваха в Страсбург в първите два  граждански панела на Конференцията за бъдещето на Европа. Те са първата по рода си мащабна форма за включването на гражданите в дискусиите за това как трябва да се промени ЕС, за да отговори на бъдещите предизвикателства...

публикувано на 28.09.21 в 09:58
Иво Инджов

България ще има редовно правителство преди Нова година

Президентът Румен Радев хвърли ръкавица на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с призив да се кандидатира за президент, вместо да се крие зад партията си. Това се случи часове преди   да бъде учреден Инициативният комитет, който официално ще подкрепи двойката Радев – Йотова за втори мандат. „Това е просто една провокация от страна на президента..

публикувано на 27.09.21 в 16:38

Изборът ми начело на 16 РИК е изцяло по усмотрение на ЦИК

ЦИК назначи начело на 16 РИК - град Пловдив адвокат Ивайло Василев. Той е номинация на партия "Има такъв народ". В предишния мандат на комисията той бе нейн зам.- председател.  Василев е доктор по Конситуционна право и преподава в ПУ" Паисий Хилендарски". Пред Радио Пловдив Ивайло Василев припомни, че  при консултациите при областния..

публикувано на 27.09.21 в 15:21