Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нека съветниците решават за заема, няма да го оттегля

| обновено на 13.07.21 в 15:32

Пловдивският кмет Здраво Димитров заяви, че няма да оттегли точката за заема на Пловдив, която е включена в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 14 юли. Затова настояват общинските съветници от ГЕРБ, като те поискаха допълнително обсъждане на предложените за финансиране проекти.

 

„Ще оставя на общинските съветници и на тяхната съвест да гласуват – да се оттегли ли точката, да не се оттегля, или да гласуват самия заем. Това е за Пловдив. В крайна сметка всеки има съвест, има глава на раменете, нека да преценят. Оставям на тяхната съвест дали искат да се развива Пловдив и да се случва неща в града, които ги чакаме от години. Ако няма воля, няма да бъде приета точката. Поне аз ще знам, и пловдичани ще знаят – кой не иска в Пловдив да има нови улици, кръстовища на две нива и нови машини за почистване, които няма да вдигат прах. Защото няма да е далеч времето, когато ще търпим големи глоби за мръсния въздух. Именно една част от заема е насочен за закупуване на нови машини за „Чистота“ и „Паркове и градини“, каза в интервю за Радио Пловдив кметът Здравко Димитров.

Със заема, който беше намален почти три пъти и вече е на стойност 40 милиона лева, трябва да се финансира пробива под Водната палата, реконструкцията на улиците „Царевец“ и „Хаджи Димитър“ и закупуването на нова техника за общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“. Кметът Здравко Димитров определи позицията на групата общински съветници от ГЕРБ като странна.

„Още  повече, че аз не бях поканен на тази среща от господин Тотев. Що се касае за точката, ние един път сме я оттегляли. Срокът за Фонда е до 20 юли. До 20 юли Общинския съвет трябва да вземе решение. Не вземем ли решение, ние губим парите“, каза още Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12