Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Близо 1/3 са свободните места в ПУ след първо класиране

В първото класиране на ПУ“Паисий Хилендарски“ са приети и записани 2509 първокурсници, с което са заети 64 процента от местата за новата академична година, съобщи заместник-ректорът  проф. д-р Антон Илиев.

100% са запълнени местата за осем специалности „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, „Автомобилна техника“, „Автомобилни електронни системи“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, „Машиностроителна техника и технологии“, „Български език и гражданско образование“, „Български език и френски език“ и „Френска филология“.

Най-високи минимални балове за второ класиране са при специалността „Право“ - задочно обучение, платена форма, следва „Психология“, задочно обучение, държавна поръчка, на трета позиция е „Право“ – жени, редовно обучение, държавна поръчка. 


Още от категорията

В Пловдив откриват първия дневен център за украински деца бежанци

Първият Дневен център в България за украински деца бежанци ще бъде открит в Пловдив.  Той се помещава в неизползвани от дълги години стаи в ДГ „Кремена" в район „Тракия", блок 11, вход Г.  Дневния център ще открият заместник-кметът по образование Стефан Стоянов и учредителят на Фондация „Юкрейн съпорт енд реновейшън" Наталия Елис.

обновено на 27.05.22 в 06:51
Празник на розата в Стрелча, архив

В Стрелча и Карлово се готвят за Празниците на розата

В Стрелча тази вечер тържествено се открива Вторият фестивал на туризма и етеричномаслените култури на откритата лятна сцена в градския парк. Двудневния празник ще открие кметът на общината Георги Павлов.  Преди това са организирани Алея на ароматите и Алея на занаятите, където производители на козметични продукти от етерични масла и на..

публикувано на 27.05.22 в 06:16

В Чепеларе организират протест в защита на мечките

Мирен протест ще се проведе пред сградата на община Чепеларе в защита на мечките.  През последната седмица имаше сигнали за две нашествия от мечка в града. Костадина Хаджихристева, организатор на протеста, каза: "Нашата идея е да покажем, че не се страхуваме, не се притесняваме от мечката, понеже тя вече няколко пъти слиза в града. Реално не нанася..

публикувано на 27.05.22 в 06:11

236 са новозаразените с КОВИД-19, в Пловдивско са 13

236 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,3% от направените 5478 теста, показват данните на Единния информационен портал.  Новозаразените в Пловдивска област са 13, в Пазарджишка – 4, в Смолянска - 5.  В болница се лекуват 439 души. 38 са в интензивно отделение.  Като излекувани за 24 часа са отчетени 1372..

публикувано на 27.05.22 в 05:57

Неспазена дистанция е причината за катастрофата на АМ "Тракия"

Повече от 3 часа бе спряно движението в района на 114 км на автомагистрала "Тракия" заради верижна катастрофа, при която изгоряха 3 автомобила. Малко след 19:30 ч. трафикът бе освободен, съобщиха от полицията в Пловдив.  И трите автомобила, които се удариха верижно в посока Бургас, са напълно изгорели.  От полицията уточниха, че по..

публикувано на 26.05.22 в 19:29