Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП няма да изключва съветници, които са гласували за заема

Поредна доза напрежение в БСП-Пловдив. Този път то беше провокирано от думите на Костадин Паскалев, че по настояване на лидера Корнелия Нинова Изпълнителното бюро на БСП се кани да предложи за изключване червените общински съветници в Пловдив, защото са подкрепили предложението на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров за теглене на общински заем от 40 милиона.

Иван Петков, който е член на Националния съвет на партията от Пловдив отрече да се готви изключване на пловдивски общински съветници от БСП. Решението на Градския съвет в Пловдив за заема ще се гледа на ИБ на столетницата следващата седмица.

„Не, няма искане за изключване на съветници от партията, които са гласували 40 милионния заем. Истината е, че ще бъдат информирани членове на Изпълнителното бюро, че съветници от БСП, са гласували за заем на администрация, която е ръководена от кмет на ГЕРБ. И е много странно, че за първи път съветници на БСП гласуват „за“ такъв заем. След като няколко години, и аз когато съм бил общински съветник, ние винаги сме били против“, каза в интервю пред Радио Пловдив Иван Петков.

Той смята, че този заем не се цели да бъде реализиран, а се цели да бъде усвоен.

„Фикс идеята на администрацията на Здравко Димитров, от самото му стъпване на площад „Стефан Стамболов“№1, е винаги да се тегли заем. Това, че и предишните два пъти, по времето на Иван Тотев, тоест кмет от ГЕРБ, докараха до това състояние администрацията на Пловдив, е проблем на политическа партия ГЕРБ. БСП не бива да решава техните проблеми. Отдавна доверието към политическа партия ГЕРБ и към кмета Здравко Димитров, е сведено до минимум от страна на обществото. Този заем трябва да бъде преразгледан отново и да бъде отхвърлен“, коментира още Иван Петков.

Той каза още, че вероятно на 20 юли ИБ на БСП ще гледа позицията на Градския съвет в Пловдив по отношение на заема.

Цялото интервю с Иван Петков можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33