Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете загина, блъснато от полицай на пешеходна пътека в с. Братаница

| обновено на 19.07.21 в 20:44
Снимка: архив БГНЕС


Днес около 11.40 ч. на главната улица в пазарджишкото село Братаница служител на МВР със служебен автомобил е блъснал на пешеходна пътека 8-годишно момиченце. Според свидетели детето е изскочило на пътното платно внезапно.  
На място са били изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и линейка на „Спешна помощ”. Малко по-късно детето е починало.

8-годишното момиченце пресичало пешеходната пътека с по-голямото си братче, когато е било ударено от колата.

Водачът на служебната кола, която не е била обозначена, е служител на звеното за „Борба с организираната престъпност“ към пазарджишката полиция. Служителят на МВР е заобикалял колона от спрели пред пътеката автомобили и не е успял да види изскачащото пред него дете.

Прокуратурата вече му повдигна обвинение за убийство по непредпазливост. Към момента няма информация дали полицейският  служителят е вече задържан и какъв е резултатът от кръвните проби за наличие на алкохол и наркотици. 

Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

"Служител на МВР със служебен автомобил е блъснал 8-годишно момиченце, което е пресичало на пешеходна пътека. На място са били изпратени незабавно екипи на Районното управление в Пазарджик, на сектор "Пътна полиция" и линейка на Спешна помощ.

Детето е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик в много тежко състояние и за съжаление то е починало.

Извършват се процесуално следствени действия, уведомена е окръжната прокуратура.

Не бих могъл да уточня на този етап звеното, в което работи служителят, единствено мога да уточня, че се касае за служител на МВР със служебен необозначен автомобил.

На този етап не ми е известно да има употреба на алкохол, но това тепърва ще се изясни, тъй като на служителя ще бъде взета и кръвна проба за лабораторен анализ".

Окръжният прокурор Албена Кузманова:

„Образувано е следствено дело за смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Взета е проба, чака се изследване на кръвта, за 24 часа ще бъде задържан“.

Кметът на Братаница Георги Спасов:

„Напрежение в селото няма. Просто нещата са така, че движението минава от тук - пътят от Септември до Звъничево е отбит, целият трафик минава през Братаница. Молбата на жителите на селото е - колкото може да има присъстващи контролни органи, да се контролира движението“.

Близките на загиналото момиченце проведоха тази вечер мълчаливо бдение с искане за справедливо разследване, като блокираха главния път в центъра на Братаница в посока Пазарджик за около 20 минути. Те недоумяват защо полицейският служител не е изчакал спрените пред пешеходната пътека коли, а ги е изпреварил с висока скорост.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41