Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представиха нови проекти за подобряване на градската среда в Пловдив

| обновено на 21.07.21 в 16:17

Община Пловдив подготви нови пет проекта, които се включват в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. По този начин беше избегната възможността града да загуби европейски средства на стойност 40 милиона лева. Това стана ясно при представянето на отчета за изпълнението на реализацията на Интегрирания план.

Новите проекти в Интегрирания план са саниране на пет блока за сумата от 4 милиона лева, реконструкция, преоустройсво и изграждане детските градини „Каменица“ и „Зорница“ за 8 милиона и 700 хиляди лева, обновяване на градската среда в карето между „Източен“ и „Шести септември“ в район „Централен“  за 10 милиона лева, ремонт на улици в квартал „Гладно поле“ за сумата от 11 милиона лева и изграждане на 47 социални жилища на улица „Владая“ за 7 милиона и 200 хиляди лева.

„Успяхме да усвоим целия ресурс. Защото в началото на мандата ние бяхме изправени пред един огромен проблем – в края на 2019 година, въреки че програмният период е от 2014-2020 година, беше усвоен само половината от този ресурс. Ние успяхме в много кратко време да входираме проекти за останалата част от сумата, в началото на март 2020 година бяхме одобрени  и започнахме процедурите“, обясни заместник-кметът Пламен Райчев.

Пламен Райчев смята, че има всички шансове да бъдат реализирани изцяло тези проекти до изтичане на крайния срок, който е 2023 година. В противен случай Община Пловдив ще трябва да връща всички средства по проектите, които не са довършени, а са отчетени.


Още от категорията

Болниците в Пазарджишко са готови за нова вълна от КОВИД-19

Всички болници в Пазарджишка област имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб, председателствано от областния управител Иван Васев, съобщиха от областната администрация...

публикувано на 26.07.21 в 17:34

Предстои съвместно военно учение край Пловдив

От 23 август до 3 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.  Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по..

публикувано на 26.07.21 в 17:26

Доказано: МВЕЦ „Кадиево“ замърсява водата на Брестовица

Остава забраната за ползване на водата за пиене и приготвяне на храна в пловдивското село Брестовица, тъй като все още не е постигнато трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. Това става ясно от приключилата проверка на Върховната административна прокуратура за качеството..

публикувано на 26.07.21 в 16:23

Двама кандидати в конкурса за нов началник на РУО-Пловдив

Двама са допуснатите кандидати за за длъжността "началник на Регионално управление на образованието"– Пловдив. Това пише в сайта на образователната институция, след като на 7 юли бе обявен конкурс за мястото на дисциплинарно уволнената Иванка Киркова.  Антоанета Пакова , която бе назначена от МОН временно да ръководи РУО-Пловдив е единият..

публикувано на 26.07.21 в 16:11

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

Делото срещу Иван Димитров-Доктора  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември. Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се..

публикувано на 26.07.21 в 15:21