Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

6 години затвор за арменеца, прострелял охранител

Снимка: архив

Шест години затвор е присъдата на арменеца, прострелял охранител в Пловдив, а освен това Сергей Харутюнян трябва да изплати и  15 хиляди лева като обезщетение на пострадалия. Мъжът е признат за виновен за извършен опит за предумишлено убийство, държане на оръжие и увреждане на автомобил.

Случаят датира от края на юли 2018-та. Тогава избухнал скандал в нощно заведение и последвало сбиване с бодигардовете. На сутрината в знак на отмъщение Харутюнян прострелял в крака един от охранителите пред дома му.

След това, в опит да си осигури алиби, арменецът отпътувал за Слънчев бряг с  паркирания наблизо джип. Впоследствие е  разкрит и заловен.  Има предишни присъди за насилие, хулиганство и наркотрафик.

Присъдата на окръжния съд трябва да се изтърпи отделно от предишна, наложена от районните магистрати. Може обаче да се обжалва на по-горна инстанция. 


Още от категорията

Болниците в Пазарджишко са готови за нова вълна от КОВИД-19

Всички болници в Пазарджишка област имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб, председателствано от областния управител Иван Васев, съобщиха от областната администрация...

публикувано на 26.07.21 в 17:34

Предстои съвместно военно учение край Пловдив

От 23 август до 3 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.  Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по..

публикувано на 26.07.21 в 17:26

Доказано: МВЕЦ „Кадиево“ замърсява водата на Брестовица

Остава забраната за ползване на водата за пиене и приготвяне на храна в пловдивското село Брестовица, тъй като все още не е постигнато трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. Това става ясно от приключилата проверка на Върховната административна прокуратура за качеството..

публикувано на 26.07.21 в 16:23

Двама кандидати в конкурса за нов началник на РУО-Пловдив

Двама са допуснатите кандидати за за длъжността "началник на Регионално управление на образованието"– Пловдив. Това пише в сайта на образователната институция, след като на 7 юли бе обявен конкурс за мястото на дисциплинарно уволнената Иванка Киркова.  Антоанета Пакова , която бе назначена от МОН временно да ръководи РУО-Пловдив е единият..

публикувано на 26.07.21 в 16:11

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

Делото срещу Иван Димитров-Доктора  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември. Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се..

публикувано на 26.07.21 в 15:21

Свързани новини

Започва делото срещу мъжа, прострелял охранител

В Окръжния съд в Пловдив ще се гледа делото срещу арменския гражданин Сергей Харутюнян, който на 29 юли 2018 г. простреля след скандал пловдивски охранител. До инцидента се стигна след като три дни преди това Сергей и компанията му отишли на нощна дискотека. Там обаче агресивното им  поведение предизвикало остър конфликт с един от бодигардовете –..

публикувано на 21.07.21 в 08:34