Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Неделев: Оставам в отбора на сърцето ми

| обновено на 22.07.21 в 16:53
Тодор Неделев с договор за 2+1 години
Снимка: ПФК Ботев Пловдив


Тодор Неделев говори пред медиите, след като поднови договора си с Ботев (Пловдив). Звездата на "канарчетата" подписа за 2+1 години. Той сподели, че не е получил оферта от друг клуб. 

"Три години и половина не бях в Ботев, бях в Германия и съм щастлив, че съм тук сега. Щом са минали десет години и още съм в Ботев, всички трябва да разберат, че това е отборът на сърцето ми. Надявам се колкото се може по-бързо да възвърна формата си и да помогна на Ботев. 

Нямах други предложения, защото не мисля, че някой отбор би взел футболист след толкова дълго отсъствие заради контузия. В този момент моята цел беше да се възстановя и да подпиша с Ботев. Решението е най-вече на доктора и рехабилитаторите на отбора кога ще се завърна. Чувствам се добре. Започнах рехабилитация, но мисля, че ще ми трябва още известно време, за да почна да играя", каза Неделев.

"Тошко е от изключително значение и за отбора, и за града. Откакто дойдох тук, той е контузен и чаках момента отново да се присъедини към нас. Малко играчи имат неговото усещане за топката. Щастлив съм, че отново е в отбора ни. Искам да благодаря много на нашия кондиционен треньор Тодор Георгиев и Сърджан Проданович, които работиха с Тошко. По време на GPS-тракинга Неделев всъщност пробяга най-голямата дистанция от всички останали играчи – с 3 км повече, така че мисля, че всичко е наред", заяви старши треньорът Азрудин Валентич.

„За първи път чувствам, че имам отбор. За мен най-важното беше да създадем хармонията в отбора. В действителност сме един отбор. Играчите се познават и се разбират един с друг", добави наставникът.

Утре ще бъде представен и новият защитник Самюел Супрайен, който има мачове в италианската Серия „А“ и във френските Лига 1 и Лига 2. Това съобщи изпълнителният директор Даниел Сереидо.

На пресконференцията не присъства новият мажоритарен собственик Антон Зингаревич заради проблеми с пътуването, но той говори пред медиите специално, когато пристигне в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев обяви продадените билети за реванша с Панатинайкос

Ботев (Пловдив) обяви 12 000 продадени билета за реванша с Панатинайкос. Ето какво написаха "канарчетата": 12 000 вече си осигуриха място на "Колежа“ за реванша с Панатинайкос. На 1 август, четвъртък, от 21:00 часа Ботев се нуждае от вашата подкрепа, за да обърне нещата в своя полза. Вземете билет или абонаментна карта и подкрепете Ботев от стадион..

публикувано на 29.07.24 в 18:09

Локомотив пусна билетите за мача с Левски

Локомотив Пловдив пусна в продажба билетите за мача срещу Левски от третия кръг на първенството. Двубоят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е в петък (2 август), от 21:15 часа. Билетите за него са вече в продажба онлайн на eventim.bg и в партньорската мрежа на Ивентим: бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange, магазини..

публикувано на 29.07.24 в 18:04

"Ботев" и "Локо" със зрелищно 2:2 в дербито

"Ботев" и "Локомотив" направиха зрелищно равенство 2:2 в дербито на Пловдив в мач от втория кръг на Първа лига. Пред почти пълните трибуни на стадион "Христо Ботев"  Никола Илиев откри резултата за "канарчетата" в 18-ата минута. Символиччните домакини доминираха през първата част и направиха няколко пропуска. Мичи Нтело изравни през втората част в..

публикувано на 29.07.24 в 00:27

Слушайте пловдивското дерби пряко по Радио Пловдив

"Ботев" приема "Локомотив" в пловдивското дерби от втория кръг на Първа лига. Мачът на годината е от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Реновираният стадион на "жълто-черните" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък, като на трибуните ще има  фенове и на двата отбора.  И двата..

публикувано на 28.07.24 в 12:57

Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф

Първият български участник на Игрите в Париж Кристиян Василев стигна до 1/4-финалите на 2000 метра скиф във френската столица.  Василев завърши втори в последната шеста серия с време от 6:56.63.  Най-бърз в пресявките беше световният вицешампион Симон ван Дорп (Нидерландия) в трета серия, който единствен слезе под 6:50 минути с 6:49.93 минути...

публикувано на 27.07.24 в 18:19