Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жители на Кръстевич готвят протест заради режим на водата

| обновено на 24.07.21 в 11:05

В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като местните твърдят, че в някои къщи вода няма в рамките на няколко дни, а не само в указания режим. Жителите на селото ще организират протест на 31 юли с искане да имат адекватно водоснабдяване. 

Над 180 души са се подписали под искане за промяна на водния режим в селото и поправката на водоснабдяването. Ако техните искания не бъдат изпълнени местните твърдят, че ще блокират републиканския път, който минава през селото. 

“Имаме вода по един два часа на ден, а в някои къщи не е достигала и в рамките на 4-5 дни. Внесли сме искане за протест, събрали сме подписка, ако не станат нещата така - ще блокираме и пътя, ще откажем и да плащаме сметки за вода “

Местните твърдят, че има водоизточник, който преди е бил с негодна вода, но последните изследвания показват, че водата вече става за пиене. Въпреки това източникът не се използва за водоснабдяване.

Инженер Антон Гълъбов, главен инженер на ВиК Пловдив, сподели, че посоченият от местните източник е извън регулация и не може да се използва от ВиК, тъй като не е собственост на общината. 

Инж. Гълъбов сподели, че “ВиК е осигурила водоноски, като се надяваме да решим проблема в рамките на един-два месеца, за да не се стига до подобен сценарий и през следващата година”

"Вкарването в регулация на нов водоизточник е изключително тромав и продължителен процес, кйото не става за ден два. Освен това този процес трябва да се инициира от общината в селото”" каза още той. 


Още от категорията

10 учители са положителни за Ковид-19 в Пловдив и областта

10 учители от Пловдив и областта са дали положителните антигенни тестове за Ковид-19 , съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. Това сочи мониторингът, проведен от 9 до 14 септември, по решение на Областния оперативен щаб за тестване на преподавателите, преди 15 септември.  От заявени 3166 теста, реално са..

публикувано на 16.09.21 в 15:10

Черната кутия на МиГ-29 е разчетена, за Чешнигирово се сипят лъжи

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 е разчетена. Първоначалните резултати потвърждават направените вече заключения на Военна полиция. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Припомняме, че в заключенията на доклада на Военна полиция за авиоинцидента, пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е..

публикувано на 16.09.21 в 13:48

Летище Пловдив с нов директор

Избран е нов изпълнителен директор на Летище Пловдив. Това съобщи Спас Шуманов, който е член на Съвета на директорите на летището и бивш директор. По непотвърдена информация става дума за Андрея Андреев, който е заемал поста през 2008 година.  Той ще е и член на Съвета на директорите.  Спас Шуманов обясни, че не може да потвърди назачаването на..

публикувано на 16.09.21 в 13:30

Д-р Обрейков е новият управител на болницата в Карлово

Общинската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово ще има нов управител.  Д-р Обрейко Обрейков е единственият кандидат, явил се на конкурса, обявен от общината на 31 август, съобщи за Радио Пловдив председателят на ОбС Доньо Тодоров. Д-р Обрейков в момента е шеф на Ковид-отделението в болницата. Сегашният управител на общинската болница д-р Христо..

публикувано на 16.09.21 в 13:01

Намаляват таксите за детска градина в община Асеновград

По-ниски такси за ползване на детски градини и предучилищни групи за някои категории деца влизат в сила в община Асеновград. Измененията са приети с решение на Общинския съвет. От такси са освободени деца, на които един или двамата родители са хора с увреждания; деца сираци; деца, настанени в резидентни услуги; за трето и следващи деца в..

публикувано на 16.09.21 в 12:14