Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив загуби с 1:3 от Лудогорец в зрелище на Лаута

Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 3:1 като гост в мач от първия кръг на efbet Лига. Двата тима изиграха много качествен мач на "Лаута" навръх 95-ия рожден ден на "смърфовете".

Елвис Ману откри резултата в 44-ата минута. В 67-ата минута Димитър Илиев изравни, но с попадения на Кирил Десподов (76) и Бърнард Текпетей (90+4) разградчани си тръгнаха с трите точки. 

Лудогорец започна поредната си защита на титлата с много ценна победата. 10-кратният шампион на България се наложи с 3:1 при гостуването си на Локомотив (Пд), който в последните години е сред най-неудобните съперници на „орлите“.

Лудогорец можеше да поведе в 11-ата минута. Алекс Сантана стреля мощно от сериозна дистанция, но топката разтресе напречната греда.

В 39-ата минута „орлите“ по чудо не поведоха. Елвис Ману бе изведен на чиста позиция пред вратарското поле, но ударът му мина над целта.

Малко след това домакините отговориха подобаващо. Димитър Илиев центрира отдясно, Георги Минчев засече с глава пред вратарското поле, но покрай дясната сглобка на вратата.

В 44-ата минута разградчани поведоха. Сисиньо изведе Текпетей отдясно. Ганаецът напредна и с остър пас намери връхлитащия Ману, който този път нямаше как да сбърка. Попадението бе прегледано от ВАР за засада, но такава нямаше. В продължението на първата част Пиргов отрази удар на Текпетей . 

В началото на втората част Конър Руан пробва рефлекса на Падт с коварен удар от дистанция. Изстрелът му бе спасен от стража на Лудогорец, който успя да избие в ъглов удар. В тези минути си личи, че Локомотив опитва бързо да се върне в този двубой.

Лукас Салинас на два пъти имаше възможност да вкара, когато топката се озова в краката му след центриране от корнер. Домакините претендираха за дузпа за игра с ръка, но след проверка с помощта на ВАР главният съдия Никола Попов прецени, че такава не трябва да бъде отсъдена.

Мавис Чибота напомни за себе си, когато стреля от пряк свободен удар в 65-та минута. Ударът му премина над стената, но и над вратата, пазена от Пиргов. 

Две минути по-късно Локомотив изравни. Сисиньо сбърка и подари топката на Митко Илиев. Нападателят напредна и с брилянтен удар от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл не остави шансове на вратаря на гостите - 1:1.

9 минути по-късно Лудогорец възстанови аванса си. Влезлият малко по-рано в игра Кирил Десподов бе изведен в наказателното поле от Вандерсон и с премерен удар прати топката покрай Пиргов за 1:2.

Артур Крачун бе близо за втори път да върне Локомотив в мача, но неговият удар с глава след статично положение намери десния страничен стълб на Падт. Впоследствие топката бе избита далеч от вратата.

В добавеното време на мача Конър Руан отклони топката покрай Серджио Падт, но току преди тя да премине голлинията бе избита от Георги Терзиев. Така резултатът се запази в полза на Лудогорец. 

В четвъртата минута от даденото продължение Лудогорец сложи точка на спора. Сотириу успя да се пребори във въздуха с Крачун и напредна с топката. Кипърецът навлезе в наказателното поле и пусна към Текпетей, който мушна кълбото между краката на Пиргов за крайното 1:3.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39

Хебър приема Ботев на стадион Христо Ботев

Мачът между Хебър и Ботев ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Информацията бе потвърдена  от щаба на Хебър и от Душан Керкез. В неделя от 21:15 ч. Хебър приема жълто- черните, но заради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик, отборът не може да играе там. Затова ще домакинства на Ботев на „Колежа“. Има малка вероятност и мачът да..

публикувано на 13.08.24 в 09:58

Шампионките от Марица се готвят за новия сезон

С група от 9 волейболистки женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Маричанки проведоха първото си занимание в зала Лаута. Новият треньор на Марица Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше..

публикувано на 12.08.24 в 18:01

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22