Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов замени Любо Пенев начело на ЦСКА

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев вече не е наставник на ЦСКА. Неговото място е заето от Стойчо Младенов, който скоро ще обяви и своя екип, съобщиха от клуба.

Любослав Пенев пое ЦСКА София през март след друга изненадваща раздяла на клуба от Борисовата градина - тази с Бруно Акрапович. Под ръководството на Пенев отборът спечели единствения си трофей през последните пет години - Купата на България.

Напрежението възникна след разгрома с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата на България, последва и 0:0 с латвийския Лиепая в Лигата на конференциите.

Точно три дни преди уволнението ръководството на ЦСКА обяви на официалния сайт на клуба безрезервна подкрепа за Любослав Пенев, а снощи тимът победи с 4:2 ЦСКА 1948 на старта на новия сезон.

С "червените" се разделят още изпълнителният директор Пламен Марков и главният мениджър Стойчо Стоилов, чиито постове са закрити.

Филип Филипов става изпълнителен директор. Алън Пардю остава като съветник на акционерите по футболните въпроси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07