Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците в Марково ще се радват на обновено училище

Близо 370 хиляди лева ще бъдат вложени за ремонта на училището

В обновена сграда ще се завърнат учениците на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Марково на предстоящия 15-ти септември.

Близо 370 хиляди лева ще бъдат вложени за ремонта на училището, което е един от трите образователни центъра, останали несанирани, в община „Родопи“.

Старт на ремонтите даде кметът на община „Родопи” Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева. 

Санирането е с финансиране по програма на Министерството на образованието”,  каза Михайлов и поясни какви дейности ще се извършват в училището. Предстои основен ремонт на покрива, топлинно изолиране на външните стени, както и топлинно изолиране на подове и вътрешни подобрения в сградата.

Децата заслужават да учат, а учителите да работят при по-добри условия, защото училището е едно от най-важните средища, за да бъдем общност”, каза кметът на село Марково Десислава Терзиева.

Марковци ще се радват и на нова, модерна спортна зона, след като предстои уредите за фитнес на открито и съоръженията за игра да бъдат монтирани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Комисия описва щетите от пожарите в община Калояново

Община Калояново създаде комисия, която описва щетите от пожарите миналата седмица.  Социалните работници са в контакт с всички пострадали и събират информация за конкретните нужди на всяко домакинство.  Предстои да бъде организирана и дарителска кампания за подпомагане на пострадалите от пожарите жители на община Калояново. Кметът..

публикувано на 23.07.24 в 13:01

Задържаха 3-ма мъже, ограбили турски граждани на АМ "Тракия"

Полицията в Пазарджик задържа 3-ма столичани, ограбили турски граждани на АМ „Тракия“. В неделя вечерта в полицейските управления на Септември и Пазарджик е получена информация за извършени две кражби от паркирани леки автомобили.  Возилата били оставени на паркинги към бензиностанция и заведения на бързо хранене в района на АМ „Тракия“...

публикувано на 23.07.24 в 11:40

56-годишен мъж е причинил пожара край Овчеполци

56-годишен мъж е задържан заради пожара, унищожил сухи треви край пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен в понеделник. Според разследването той е предизвикал инцидента по невнимание.  Мъжът от Овчеполци е вторият задържан за пожари в Пазарджишка област тази седмица.  Задържаха 19-годишен, запалил терен при фотоволтаици до Пещера..

публикувано на 23.07.24 в 11:11

Калин Стоянов благодари на чужди огнеборци, помагали срещу пожарите

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари.  Срещата ще се състои на летище Пловдив, съобщават от МВР. Чешките и испанските пожарникари участваха активно в гасенето на големите пожари в Ямболско, в старопланинската местност..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

НАП продава транжорна в Асеновград

Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване транжорна в Асеновград и идеални части от поземлен имот.  Фабриката се състои от основна сграда със застроена площ от 532.30 кв. м. и пристройка с хладилни камери. Имотът се намира в транспортно достъпен район с напълно изградена инфраструктура.  Първоначалната му цена е 127 200..

публикувано на 23.07.24 в 10:37