Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро Локомотив чака Копенхаген!

Локомотив (Пловдив) преодоля втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. На стадион „Мирослав Валенти“ в Ухерске Храдище, българският тим елиминира Словачко след драма с дузпи. „Смърфовете“ загубиха редовното време с 0:1, но след победа със същия резултат на „Лаута“ се стигна до продължения, а след това и до дузпи, при които пловдивчани бяха по-прецизни. Героят за родния тим пък бе вратарят Илко Пиргов с 3 отразени удара от бялата точка.

Първата по-опасна ситуация дойде в 14-ата минута. Доричек получи на хубава позиция в наказателното поле, но ударът му с глава бе слаб и Пиргов улови без проблеми.

В 26-ата минута обаче домакините поведоха. Властимил Даничек получи около точката за изпълнение на дузпа и засече от движение от въздуха, неоставяйки никакъв шанс за реакция на Пиргов за 1:0.

В самото начало на втората част Словачко можеше да удвои аванса си. Садилек нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл. Пиргов обаче успя да избие.

След час игра пък Сисилиа стреля по диагонала от наказателното поле, но неточно. В ответната атака пък Локомотив можеше да изравни. След центриране от фал, Димитър Илиев засече с глава. Нгуен обаче плонжира и изби в корнер отиващата в долния му десен ъгъл топка.

В 88 минута Бирсент Карагарен прати топката в мрежата на Нгуен. Попадението обаче бе отменено заради засада при паса на Димитър Илиев.

В даденото продължение Георги Илиев изведе в наказателното поле Георги Минчев, който стреля по диагонала. Нгуен обаче успя да избие.

Това бе и последното интересно положение за редовните 90 минути, след което мачът влезе в 2 продължения от по 15 минути.

В 97-ата минута Холзер получи в наказателното поле, поведе си и нанесе удар в близкия ъгъл. Пиргов обаче улови сигурно.

В ответната атака Минчев бе изведен сам срещу вратаря и копна технично над него, пращайки топката в мрежата. И това попадение обаче бе отменено заради засада.

В последната минута на първото продължение, след центриране отляво, Сисилие засече с глава от границата на вратарското поле. Топката обаче премина покрай лявата греда.

В 112-ата минута Петър Витанов стреля от дъгата пред наказателното поле, но Нгуен улови сигурно пред голлинията.

До края на второто продължение не се случи нищо съществено и крайният победител трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

При дузпите големият герой се казваше стражът Илко Пиргов. Българският вратар буквално отчая наглед хладнокръвните чехи, спасявайки три поредни дузпи на съперника. 

Всичко това предостави отлична основа за победния завършек на наказателните удари, където въпреки последвалите пропуски на Салинас и Янчев, точни изстрели на Илиев, Руан и Карагарен пратиха "смърфовете" в следващия предварителен кръг в Лига на конференциите.

Така в следващия кръг Локомотив ще се изправи срещу датския Копенхаген. Освен това в касата на клуба ще влязат 550 000 евро от УЕФА.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00