Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Жена бе пребита до смърт от мъжа си в Пловдив

| обновено на 30.07.21 в 12:03

Жена е убита в Пловдив, прокуратурата повдига обвинения на извършителя – 47-годишен мъж. Според държавното обвинение той умишлено е убил 37-годишната си съпруга.

До момента е установено, че смъртта на жертвата е настъпила в резултат на множество удари, нанесени от обвиняемия, които са причинили наранявания по тялото й. Пострадалата е съпруга на извършителя. 

Окръжен съд  – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемия.


Спрямо 47-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че в периода от 28.07.2021 г. до 29.07.2021 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – 37-годишната М.Н. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност той да извърши друго престъпление. 

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 5 август 2021 г. от 10.00 часа


Още от категорията

Изправят пред съда бившия кмет на "Северен" Ральо Ралев

Четири години след като беше арестуван бившият кмет на район „Северен“ Ральо Ралев ще се изправи пред съда по обвинение за търговия с влияние.  Обвинението срещу Ралев е за това, че от края на декември 2018 в продължение на шест месеца, до май следващата година, в съучастие със свои служители, е разигравал бизнесмен, който искал да строи..

публикувано на 02.06.23 в 15:57

Авария остави на сухо част от центъра на Пловдив и Стария град

Водопровод, захранващ Стария град в т.н високонапорна зона, тази сутрин  аварира и остави без вода част от архитектурния резерват и от центъра на Пловдив. В участъка пред заведението под бившия хотел „България“ старият етернитов водопровод все още не е сменен, за разлика от останалата част на водопровода, и затова авариите там не са изключени,..

публикувано на 02.06.23 в 15:19

Пловдивчани сведоха глави пред българските герои в Деня на Ботев

С военен ритуал и полагане на венци и цветя Пловдив се преклони пред делото на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Тази година се навършват 147 години от подвига на революционера и неговата чета.  В словото си пред паметника на поета революционер в Цар Симеоновата градина в присъствието на десетки граждани,..

обновено на 02.06.23 в 15:02

В Калофер се преклониха пред подвига на Христо Ботев

147-тата годишнина от героичната гибел на Христо Ботев бeше отбелязана в родния му град Калофер с митинг-поклонение. Стотици жители и гости на града изкачиха стълбите на мемориалния комплекс, за да се преклонят с минутата мълчание пред подвига на поета революционер и отдадат почит на всички, загинали за свободата на България.  В Националния музей..

обновено на 02.06.23 в 15:01

ВКС върна в Пловдив делото за убитото на "зебра" дете в Братаница

Заради открити редица пропуски Върховният касационен съд върна на Апелативния съд в Пловдив делото за блъснато дете на 19 юли 2021 в с. Братаница, съобщиха от съда. Подсъдим в процеса е бившият служител на сектор „Борба с организираната престъпност“ Владимир Панайотов, който е обвинен, че блъснал момичето на пешеходна пътека и е причинил смъртта му...

публикувано на 02.06.23 в 13:58