Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Работник загина при инцидент в цех за сладки в Съединение

41-годишен работник загина при взрив в цех за производство на дребни сладки в кв. "Точиларци" на град Съединение. 
Инцидентът се е случил днес около обяд, докато мъжът работел край печка, в която се пекат сладките. Взривната вълна го отхвърлила към стената и при удара той си е ударил главата и е изпаднал в кома. Получил е и множество рани по тялото.

Пристигналата линейка на "Спешна помощ" го е откарала в пловдивска болница, но по пътя мъжът е починал.

Той е родом от съседното село Найден Герово, поясни пред Радио Пловдив кметът на община Съединение Атанас Балкански.

За инцидента е уведомена Инспекцията по труда в Пловдив. 

Случаят се разследва. 


Още от категорията

Ограничават трафика по пътя Кърджали - Асеновград

От 8:30  до 18 часа днес и утре изцяло се ограничава преминаването по второкласния път Кърджали – Асеновград в участъка между Червен и Тополово поради ремонт на пътната настилка.   Автомобилният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут през селата Козаново, Дълбок извор, Поройна, Леново и Тополово . Дейностите са част от..

публикувано на 21.09.21 в 08:24

Мобилен кабинет за даряване на кръв пред Областната управа

Кампания по кръводаряване ще се проведе днес Пловдив.  Тя е под надслов „Бъди силен, дари кръв!“.  Изнесен кабинет ще има пред областната администрация.  Той ще приема желаещите да дарят кръв от 8.30 до 13 часа.

публикувано на 21.09.21 в 07:49

Музеят на авиацията в Крумово празнува с вход свободен

С вход свободен, изложба, демонстрация и нова книга днес Музеят на авиацията в Крумово отбелязва 30 години от откриването на своята сбирка.  Експозицията носи името „Вече сме на 30“ и е с фотоси, запечатали някои от най-важните и емоционални моменти от историята на музея.  За първи път днес ще бъде предстаена и книгата „Българската бойна..

публикувано на 21.09.21 в 06:55

259 са новите случаи на коронавирус в област Пловдив

2 360 са новите случаи на коронавирус в страната, като положителните резултати са 9,5 %  от направените близо 25 хиляди теста . Това сочат данните на Единния информационен портал за денонощието.  Най-много са новите случаи в София - 486, следват областите Пловдив - със 259 и Варна -  със 162-ма новоинфектирани. В област Пазарджик новозразените са..

обновено на 21.09.21 в 06:44

Връчват грамоти на медиците, направили най-много имунизации

Областният управител Ангел Стоев и директорът на РЗИ – Пловдив д-р Сийка Димчева ще връчат грамоти на медици, направили най- много имунизации срещу Ковид-19 в областта и са взели активно участие в популяризирането на ваксинациите.  Грамотите са от здравния министър  д-р Стойчо Кацаров.

обновено на 21.09.21 в 06:44