Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отбелязваме годишнина на теснолинейката

Специален влак отбелязва годишнина от пътуването на първия влак по теснолинейката.

БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката” организират пътуване със специалнa композиция по повод навършването на 95 години от потеглянето на първия влак по теснопътната жп линия Септември-Добринище.

За отбелязването на годишнината на 1-ви август любителите на теснолинейката ще могат да пътуват със специално осигурен за тях влак, който ще се движи по маршрута от гара Септември до най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово.


Още от категорията

Смяна на кабели на Централна гара пусна бариерите за 2 часа по възлови булеварди

ЖП авария блокира тази сутрин прелезите на бул. Копривщица и Пещерско шосе, като парализира трафика в час пик. Близо два часа - от 8 до 9,30 автомобилите се оказаха затапени около кръстовищата с прелезите.  Повреда по трасето, а не авария в бариерите на прелезите е причина за затварянете на бариерите при кръстовищата на бул. „Копривщица“ в..

публикувано на 17.09.21 в 16:33

PCR-и опровергаха 4 от 6-те положителни проби на учители с бързи тестове

Шест учители от Пловдив са дали положителен резултат при тестването с бързи антигенни тестове за КОВИД-19, съобщи за Радио Пловдив д-р Галина Дервишева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Пловдив. Те са насочени да направят PCR тест, като на 4-ма от 6-мата резултатите са отрицателни и за момента те не са..

публикувано на 17.09.21 в 16:04

Започна строителството на новия мост в Първенец

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов направи първа копка на строителството на новия мост над река Върлешница в село Първенец.  Съоръжението е най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е удобно за наетите в промишлените зони около Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията е за близо 1 милион и 400 хиляди лева и беше отпусната по време..

публикувано на 17.09.21 в 15:53

32 деца под карантина заради болни с КОВИД-19 в Пловдивско

157 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област към днешна дата според данните в Единния информационен портал. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че  14-дневната заболеваемост е 273 на 100 000 души население. Сред новозаразените са двама лекари и медицинска сестра. Заради болно дете от втора група на детска градина под карантина са..

публикувано на 17.09.21 в 14:40

Венцислав Караджов се ядоса на съда, поиска му отвод

Венцислав Караджов, който обжалва доживотната присъда за убийството на двамата си родители, днес поиска отвод на целия съдебен състав от пловдивския Апелативен съд.   По думите му, съставът е предубеден и се придържа към тезата на прокуратурата, без да взема под внимание  доказателства, които според Караджов оборват  обвинението.   Той отново..

обновено на 17.09.21 в 13:20