Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Голям горски пожар бушува над карловското село Розино

Няколко огнища вече горят в Централен Балкан, очаква се хеликоптер за гасене

| обновено на 02.08.21 в 16:47


Голям горски пожар лумна по обед в гористата местност над карловското село Розино. По неизяснени засега причини е пламнала борова гора, а пламъците  заплашват да обхванат по-широки горски масиви от Стара планина. 

Именно затова в момента три пожарни от карловската служба усилено работят за локализирането на огъня, подпомогнати от местни доброволци, съобщи за Радио Пловдив кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. По думите му, засега пожарът е отдалечен и няма опасност за самото Розино и околните селища. 

За бедствието е уведомен Националният щаб за борба с пожарите, където се правят сателитни снимки на обхванатите ог огъня места. 

Няколко огнища са пламнали от Розино до Клисура само в рамките на час този следобед. Високите температури са причина огън да обхване и част от  землището на Клисура и Христо Даново. В Клисура гори горски масив, а в Христо Даново розов масив. 

В гасенето на огъня в Централен Балкан най-вероятно ще бъде включен и военен хеликоптер. 

Към местата са насочени пожарни коли от Пловдив, Карлово, Хисаря и от София. Обстановката е динамична, но усилено се работи по ограничаването на огнищата, увери Емил Кабаиванов.  


Галерия

Още от категорията

Продължава издирването на студента Мартин Георгиев

Полицията продължава издирването на 20-годишния студент Мартин Георгиев от Пловдив. Припомням, че младежът, който учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора е в неизвестност от 25 януари. Тогава той е тръгнал с влака от Пловдив, защото на следващия ден имал изпит. Същата вечер за последно е говорил с майка си и оттогава следите му се губят. Още на..

обновено на 29.01.23 в 14:07

Отварят три детски кухни в селата от община Родопи

Три детски кухни ще заработят следващата седмица в три от селата в община "Родопи". Услугата се предоставя от общинската администрация и е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина .  Млечната кухня в Брестовица е в двора на детската градина в селото и започва да работи от утре. Във вторник ще бъдат разкрити и млечните кухни към..

публикувано на 29.01.23 в 09:39

Без нови случаи на коронавирус в Пловдив и Пазарджик

13 нови случая на коронавирус са установени през последното денонощие. Направените тестове са  875, отчита Единният информационен портал.   Новорегистрирани в Пловдив и Пазарджик няма. Положителни проби от тестовете са регистрирани в общо седем области на страната. Ниският брой на новозаразените е обичаен за почивните дни.  Няма починали...

обновено на 29.01.23 в 08:43

Забравена ютия е причинила пожара на ул. "Братия" в Пловдив

Забравена ютия е причинила съботния пожар на ул. "Братия" между бул. "Шести септември" и Гребната база в Пловдив.  Огънят там е тръгнал от неправилно ползване на нагревателен уред, показва справката  на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за оперативната обстановка в страната.  Пожарът избухна в събота следобед и причини..

публикувано на 29.01.23 в 08:42

Пожар пламна в 3-етажна къща на ул. "Братия", има евакуирани

Пожар избухна този следобед в 3-етажна жилищна сграда на ул. "Братия" в Пловдив. На място са 3 противопожарни коли, 2 линейки, полиция. Има и евакуирани хора. Сигналът е получен на телефон 112 малко след 15.00 часа, уточниха за Радио Пловдив от пожарната.  Наложила се е евакуация на тийнейджър, който е бил в сградата. От пламъците леко е пострадала..

обновено на 28.01.23 в 16:12