Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напрежение във ВМЗ - Сопот, синдикатите обявиха стачна готовност

Снимка: Радио Пловдив

Синдикалистите от КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот обявиха стачна готовност и готвят протест в София. Причината е, че според тях новият борд на директорите на оръжейницата не работи за предприятието, а иска да го ликвидира.

Тази сутрин от синдиката са разпространили информационен бюлетин до работниците и служителите в заводите, в който ги информират, че в най-кратки срокове започват протестни действия. 

Синдикалният секретар на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот Красимир Цветков обясни какви са исканията им.

"ВМЗ да бъде извадено от състава на Държавната консолидационна компания и оставка на новия борд на дружеството".

Синдикалният лидер подчерта, че техните искания не са политически, а икономически:

"Искаме договори и заплати, които да изработим".

Засега от КТ „Подкрепа“ не посочват конкретна дата за протеста, който ще бъде в София пред Министерството на икономиката и пред Държавната консолидационна компания, в чиито състав са включени Вазовските машиностроителни заводи. 

Още от категорията

Две трети от Карлово втори ден е без вода

Две трети от Карлово продължава да е без вода от вчера. Това потвърди за Радио Пловдив говорителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов.  По негова информация, вече е отстранена първопричината за спиране на водоподаването в петък – аварията на напорния водопровод Карлово-Дъбене. През нощта, обаче, се появява втора авария, работата по която е..

публикувано на 25.09.21 в 15:56

Изтегляне на катастрофирал тир затвори пътя Пловдив-Асеновград

Заради изтегляне на катастрофирал тир в района на Областната дирекция на МВР Смолян е затворен за движение пътят Пловдив-Асеновград в участъка при разклона на чепеларското село Забърдо. От пловдивската полиция съобщават, че процедурата се очаква да приключи до 18 часа. Обходният маршрут е Пловдив-Кричим-Девин-Смолян.

обновено на 25.09.21 в 15:19

Променят трафика около Лаута заради дербито днес

Временна организация на движението се въвежда около стадиона в парк „Лаута“ във връзка с футболната среща между  „Локомотив“ и „Ботев“. От  14:00 до 19:00 часа се спира движението по ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Санкт Петербург“ до кръговото кръстовище с ул. „Проф. Цветан Лазаров“, по ул. „Проф. Цветан Лазаров“ и  по ул...

обновено на 25.09.21 в 15:19

179 новоустановени с COVID-19 в Пловдив и областта

179 са новите случаи на коронавирус в Пловдив и областта. Така регионът се нарежда на второ място след столицата по брой новоустановени с COVID-19.  По данни на Единния информационен портал за последното денонощие в Пазарджик и областта са регистрирани 47 случая, а в смолянско  28.  Всички те са част от общо 1904-те положителни проби в цялата..

обновено на 25.09.21 в 15:19
с. Славейно

В Славейно раздадоха 23-те Чилови награди

В двора на къщата музей на проф. Константин Чилов в родопското село Славейно за 23 път бяха раздадени „Чиловите награди“. На тържеството присъстваха лекари и родолюбиви славейновци от цялата страна.  Проф. Чилов е живял едва 57 години, но е оставил на България и Европа над 250 научни труда във всички области на вътрешната медицина. Днес наградата..

публикувано на 25.09.21 в 15:08