Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица с драматично 4:3 над Нефтохимик в Бургас

Марица (Пловдив) победи трудно Нефтохимик с 4:3 в Бургас в среща от 3-ти кръг на Втора лига. Успехът дойде драматично, от дузпа в последната минута, след като почти през целия мач "жълто-сините" изоставаха в резултата.

Марица не започна добре двубоя, като вероятно в състава имаше доза подценяване на противника. Още в 4-та минута домакините излязоха напред в резултата. Калоян Стефанов с доза късмет откри резултата, след рикошет, който излъга стража на маричани Илия Николов, като преди това отбраната пропусна центриране през наказателното поле.

В 5-та Минута Ангел Грънчов стреля с глава, но топката бе избита. При подобна ситуация в 9-та минута Величко Величков не успя да изравни. В 21-та минута Мартин Газиев стреля от свободен удар, но Рахнев улови. Малко след това Симеон Вешев стреля в аут. Чак в 25-та минута домакините стигнаха до добра ситуация - Даниел Андреев стреля над вратата от свободен удар.

В 29-та минута Сибил Карагьозов, който бе сред най-активните за бургаския тим, се възползва от индивидуална грешка, отне топката и от близо реализира. Така Нефтохимик поведе с 2:0, а до края на полувремето всичко интересно се случи пред вратата на домакините. На два пъти капитанът Валери Домовчийски можеше да отбележи - първия път от малък ъгъл, а вторият след добра комбинация.

В 38-та минута Станислав Маламов засече отлично с глава чудесното центриране на Веселин Марчев и намали на 2:1. В края на полувремето пловдивчани имаха нов шанс за гол, но Веселин Марчев нямаше шанс, като ударът му премина на педя встрани от целта.

Второто полувреме не се различаваше особено от първото. Марица нападаше, търсейки някакви пролуки в отбраната на домакините, които предимно се отбраняваха и разчитаха на контраатаки. При една такава, в 60-та минута, Димитър Законов получи пас зад отбраната, а Илия Николов излезе, но не успя да се намеси и току-що влезлият състезател на Нефтохимик реализира в опразнената врата за 3:1.

И след гола "жълто-сините" не се предадоха и продължиха да търсят път към вратата на Рахнев. Преди гола двата тима имаха по един шанс за гол. Първо Лазаров от домакините се откъсна по левия фланг и центрира, но нямаше кой да засече. По-късно Веселин Марчев бе изведен от Димитър Аврамов, но ударът на опитния състезател премина покрай вратата. В 61-та минута удар на Мариян Тонев с глава бе уловен от вратаря Рахнев.

В 67-та минута Ангел Грънчов отклони центриране от корнер, а Величко Величков също с глава вкара за 3:2. В 80-та минута Станислав Маламов се възползва от нова грешка в отбраната на домакините и неразбирателство между защитник и вратаря Рахов. Маламов отне на метър пред голлинията и пусна къс пас към Мариян Тонев около точката на дузпата, а младият нападател хладнокръвно изравни резултата – 3:3.

В края на срещата маричани опитаха да стигнат до победата, но от свободните пространства се възполваха домакините, които успяха да създадат суматоха с няколко центрирания. В продължението на мача Айкут Янъков с глава намери Мариян Тонев в наказателното поле. Тонев овладя, но бе повален с две ръце от защитник и главният съдия Михаел Павлов отсъди дузпа. Тя бе безапелационно изпълнена от Мариян Тонев и така Марица стигна до обрат и крайното 4:3.

В друга среща от кръга Миньор (Перник) победи с 4:2 Септември (Симитли).

Марица има пълен актив от 9 точки и заема първата позиция в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга. На 8-и август Марица е домакин на Струмска слава в среща от 4-ти кръг, а двубоят, за радост на всички привърженици на клуба, ще се играе на стадиона в „Кършияка“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47

"Ботев" запази шансове да продължи след 1:2 в Атина

"Ботев" (Пловдив) си тръгна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия "Панатинайкос" в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута смяната Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Реферът Давид..

публикувано на 25.07.24 в 23:17

Феновете на Локомотив изкупиха билетите за дербито

От Локомотив Пловдив обявиха, че билетите за гостуването на Ботев Пловдив са изчерпани. "Черно-белите" фенове са изкупили всички от отпуснатите им 1800 билета за дербито в неделя.  "Билетите за дербито с Ботев в неделя са ИЗЧЕРПАНИ!  Всички 1800 пропуска за сектора за гости бяха продадени за отрицателно време, като хиляди локомотивци останаха без..

публикувано на 25.07.24 в 18:01