Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отношенията между партиите са на ниво антикомуникация

| обновено на 04.08.21 в 12:59

„По-големият проблем  са липсата на политики и на визии, които ИТН демонстрира, защото всичко това, което те казват въобще няма нищо общо с политически приоритети, имат общо с конкретни политически действия, но това не може да се нарече политика“, заяви политологът Татяна Буруджиева в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Според нея министрите трябва да са били част от изработването или да станат част от осъществяването на политиките в своята експертна сфера, а партия „Има такъв народ“ трябва да се фокусира върху изграждането на политически приоритети.

Като такъв тя изтъкна грешката на кандидат-премиера Пламен Николов с Преспанския договор.

„Отношенията между България и Македония са изключително важен проблем“, каза Буруджиева и допълни, че грешката на предложения за премиер Пламен Николов е показателна за това какви са неговите политически познания.

 „Не ми е особено важно колко дипломи имат следващите министри, нито пък ми е важно колко езици знаят. Далеч по-важно е какво ще правят в техните сфери, лично аз очаквах това да чуя“, каза Буруджиева за предложените от партия „Има такъв народ“ министри.

Тя анализира и отношенията между партиите като нарече комуникацията между тях „антикомуникация“ и изяви притеснение, че те няма да постигнат консенсус по важни за страната ни теми, като държавния бюджет, например.


Още от категорията

Кирил Петков: Аз ще водя листата в Пловдив, очакваме 30% подкрепа

"За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми "Не е важно от къде си, а откъде си родом", а аз съм родом от Пловдив, каза Кирил Петков при първото си посещение в града като лидер на "Продължаваме промяната".  Освен това Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението ми, допълни той..

публикувано на 23.09.21 в 16:07
Петър Славов

"Продължаваме промяната" ще помогне за новото мнозинство

Есента дойде, проблемите останаха, а разговорите отново са за избори и за пари. Как се раждат новите партийни проекти, по кои от целите им си заслужава да се поспори, за какво "продължаваме промяната". Въпросите ни са към политика и юрист  Петър Славов , Демократична България. Винтервю за Радио Пловдив Славов даде оценка за работата на миналите два..

обновено на 23.09.21 в 10:32

Археолози и спелеолози проучват пещера "Чая" до Чепеларе

През тази седмица започнаха археологическите проучвания на пещера  „Чая“ до град  Чепеларе . Финансирането на начинанието е осигурено от община Чепеларе по програмата за туризма за  2021г., приета на заседание на консултативен съвет по въпросите за туризма в Общината. Проучването се осъществява под ръководството на доц. Костадин..

публикувано на 23.09.21 в 09:52

Математическата гимназия в Пловдив става на 50 години

Математическата гимназия в Пловдив става на 50 години. Повече за празниците през новата учебна година, идеите за конкурси и албум, от интервюто с директора  Веселина Карапеева , която разказва как започва издирването на 70-те ученици от стената на славата. Карапаева каза, че до края на месеца ще открият и ще заработи STEM център в гимназията. Той..

публикувано на 23.09.21 в 07:38

В Смолян се провеждат дни на нулевоенергийните сгради

Дни на нулевоенергийните сгради се провеждат в Смолян от днес до 25 септември. Те са инициатива на Камарата на строителите в България и Центъра за енергийна ефективност.  Програмата на дните предлага поглед върху успешните практики и технологичните иновации за проектиране и строителство на почти нулевоенергийни сгради от Европа и България,..

публикувано на 23.09.21 в 06:26