Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха новия главен секретар на МВР - Петър Тодоров

| обновено на 09.08.21 в 10:50

"Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да бъдат обслужващ персонал на българската прокуратура."   С тези думи служебният вътрешен министър Бойко Рашков представи Петър Тодоров – новоназначеният главен секретар на МВР.  

Предложен за поста след закрито заседание на служебното правителство, той бе назначен на мястото на освободения Ивайло Иванов.  До този момент  Петър Тодоров оглавяваше Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Вътрешният министъър зави, че „Петър Тодоров не е от калинките“. „Главен секретар трябва да бъде човек с достатъчно пит, който няма да наблюдава безучастно множеството нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства по време на протестите“, каза още Бойко Рашков. 

Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР - Пловдив. 

Той пое ръководството на пловдивската дирекция преди седмици,  след отстраняването на началника и Йордан Рогачев заради водена срещу него дисциплинарна проверка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медицински хеликоптер транспортира пострадал край Смолян колоездач

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до София пострадал колоездач.  Велосипедистът  е пострадал тежко по време на Пампорово Байк фест. Той е 44-годишен гръцки гражданин. Заради инцидента екипи на Аварийно спасяване и Планинската спасителна служба спешно бяха повикани на помощ, съобщиха от Аварийно спасяване във Фейсбук...

обновено на 28.07.24 в 17:54

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" полицията предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения...

обновено на 28.07.24 в 17:37

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

обновено на 28.07.24 в 17:37

Ми-17 от Крумово гаси пожара на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава 24-та авиационна база – Крумово помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница, съобщи Министерството на отбраната.  На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград...

публикувано на 28.07.24 в 13:55

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15