Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство с трети мандат едва ли ще бъде възможно

Александър Маринов

„Ясно е, че вторият мандат няма как да се осъществи. Не искам да пророкувам, разсъждаваме на базата на политическите факти. Към момента фактите са, че ако потенциалните участници в едно правителство, и най-вече най-голямата политическа сила „Има такъв народ“, не променят радикално поведението си, отиваме на избори. Тоест – правителство с трети мандат едва ли ще бъде възможно. Това е към днешна дата. Но вие виждате какви обрати търпи ежечасно политическият процес“, това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Професор Маринов коментира и подкрепата, която „Има такъв народ“ заяви към Румен Радев за предстоящите президентски избори.

„Има различни възможни тълкувания, но аз не искам да се впускам в догадки. Мога само по принцип да кажа, че „Има такъв народ“ не е партия, чиято подкрепа президентът би отхвълрил без уговорки. Естествено, имаше допирни точки, имаше уважително отношение към президента. Това не е някакъв драматичен обрат в тяхното поведение“, каза професор Александър Маринов.

Цялото интервю с професор Александър Маринов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четвъртото издание на ТексТейлър Експо започва в Пловдив

Международното изложение за текстил и мода "ТексТейлър Експо 2024" ще се проведе от 26 до 28 септември 2024 г.  Изложителите ще са от 8 държави - Белгия, България, Индия, Испания, Италия, Пакистан, Румъния и Kитай.  Посетители идват от 21 държави - Австрия, Бангладеш, Бруней, България, Великобритания, Германия, Индия, Испания, Италия, Китай, САЩ,..

публикувано на 26.09.24 в 07:15

Следете корпоративния вот, той е по- опасен от купения

Купеният вот е нещо лошо, но следете копоративния, който е не малко опасен, каза  в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Като пример за корпортивна зивисимост той цитира Плана за възстановяване, в който опонентите му не са се посвенили да сложат олигарсите в Плана за възстановяване за милиони евро, който Борисов нарече „списък на..

публикувано на 25.09.24 в 17:15

Червените линии в кампанията, трудно се прекрачват след нея

Отличителна черта на тази предизборна кампания са листите на БСП, където в 20 области са водачите са различни, впрягането на кметския ресурс на ГЕРБ и разделението в ДПС, което може да обърка електората на партията, констатира политологът и предодавател в СУ Теодора Йовчева.  Според нея стратегията на ГЕРБ да вкара популярни кметове в листите..

публикувано на 25.09.24 в 15:48

Политиката на ДБ е насочена към младите и бизнеса

На политическата сцена трябва да се говори какво ще направим с управлението на държавата, а не да се говори кои как се позиционира спрямо другите партии. Затова и ние от ДБ насочваме политиката си към младите, бизнеса и бъдещето на България. Това коментира кандидатът за депутат от ПП-ДБ Владимир Славенски, който е седми в градската листа...

публикувано на 25.09.24 в 11:07

Важно е да стигнем до хората с нашите послания

Имам амбиции да вляза в парламента, но по-важно е да стигнем до хората, те да чуят нашите послания и да гласуват за нас, заяви в програма "Точно днес" бившият военен министър от кабинета "Станишев" Николай Цонев, който оглави листата за Пловдив град на хората на Ахмед Доган  - "Алианс за права и свободи". Цонев и в момента е преподавател в УНСС...

публикувано на 25.09.24 в 10:19