Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Червен подмениха 200 метра водопровод

200 метра от водопровода в асеновградското село Червен вече е подмемен. Положени са основна тръба и водопроводни отклонения, а следващата седмица започва подмяна на водопровода в следващите 200 метра от трасето с обща дължина 1300 метра. 

Целта е да се обнови инсталацията и да се подобри водоподаването в село Червен. Ремонтът е изцяло за сметка на ВиК – Пловдив, съобщават от община Асеновград.

Заради ремонта в Червен е затруднен трафикът по пътя Асеновград – Кърджали. Движението се регулира от светофари, а призивът към шофьорите е да се движат с повишено внимание през участъка и да се съобразяват със сигнализацията, за да няма пътни инциденти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шахтата, в която загина велосипедист, е била обезопасена, твърди строителят

Шахтата на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив, в която е паднал и загинал велосипедистът, е била маркирана и обезопасена. Това заяви категорично в предаването "Точно днес"  инж. Тихомир Кръстев , представител на фирмата изпълнител на ремонта в участъка. Велосипедист загина при нелеп инцидент в Пловдив "Шахтата беше обезопасена с оградни..

обновено на 23.09.24 в 10:56

Засилен интерес към местния вот в Ново Железаре и Войнягово

Засилен интерес към частичния местен вот в селата Ново Железаре и Войнягово отчитат Общинските избирателни комисии. Четири партии са се регистрирали за участие в частичните местни избори за кмет на хисарското село Ново Железаре на 20 октомври.  Документи са подали ГЕРБ, ИТН, "БСП за България" и Социалистическа партия "Български път". На..

публикувано на 23.09.24 в 09:41

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките

Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа. Това съобщиха в профила си във Фейсбук от „Плюс мен“ - информационната платформа на Министерството на здравеопазването за ползата от ваксините. Противогрипните ваксини са показани за имунизация при деца на възраст от шест месеца и се поставят инжекционно.  Ваксинация срещу грип се препоръчва за хора с..

публикувано на 23.09.24 в 08:32

Жителите на Златовръх ще протестират заради безводието

Жителите на асеновградското село Златовръх излизат на протест заради безводието.  От 17 часа те ще затворят за час пътя при разклона за село Патриарх Евтимово.  Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието Вече близо месец жителите в селото са на воден режим, който се задълбочава.  Според заповедта на ВиК вода трябва да има..

публикувано на 23.09.24 в 07:19

Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен

Тримата задържани с америций остават в ареста - реши Пловдивският Окръжен съд. При съвместна акция на няколко специални служби преди дни на четири адреса в пловдивско бяха открити общо 81 плочки америций, радиоактивен изотоп. 80 плочки от опасния америций са открити при операцията на ДАНС и МВР Гледат мерките на..

обновено на 22.09.24 в 19:01