Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков

Мартин Камбуров изравни головия рекорд на легендата Петър Жеков
Снимка: ПФК Берое

Берое победи Ботев (Враца) с 1:0 в среща от 5 кръг на Първа лига, а Мартин Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков с 253-ия си гол в българския елит.

„Зелено-белите“ имаха инициативата и създадоха редица положения през първата част, но така и не успяха да отбележат попадение.

Това се случи три минути след подновяване на играта, когато Лебон бе съборен в пеналта, реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа, а Камбуров я реализира, отбелязвайки за 253 път в родния елит, с което изравни Петър Жеков в класацията.

Гостите останаха с човек по-малко в 75-ата минута, след като Бауренски получи директен червен картон. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте мача "Панатинайкос" - "Ботев" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) гостува на "Панатинайкос" с надеждата европейската му приказка да продължи. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 21:00 часа днес на Олимпийския стадион в Атина и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Ботев" преодоля словенския "Марибор" в първия кръг на пресявките, докато ПАО започва от тази фаза. В трети..

публикувано на 25.07.24 в 09:20
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова продължава да е най-великата

Великата Стефка Костадинова е родена на 25 март 1965 г. в град Пловдив. Стефка Костадинова е олимпийска шампионка в скока на височина от Атланта през 1996 г. Там поставя и олимпийски рекорд – 205 см. Извоюва и сребърен медал в Сеул през 1988 г. Класира се на четвърто място в Барселона през 1992 г. На 30 август 1987 г. става световна шампионка в Рим с..

публикувано на 25.07.24 в 08:18
Милен Добрев триумфира в Атина

Милен Добрев - последният ни щангист с олимпийска титла

Легендарният ни щангист Милен Дообрев е роден на 22.02.1980 година в Пловдив. Почива след инфаркт в дома си в Пловдив на 21 март 2015 година  Милен Добрев е олимпийски шампион по вдигане на тежести в категория 94 кг от Атина през 2004 г. Двукратен световен и европейски първенец. Първият пловдивчанин, спечелил олимпийска титла в щангите като член на..

публикувано на 25.07.24 в 07:05

"Ботев" кацна безаварийно в Атина, тренира довечера

Отборът на "Ботев" (Пловдив) вече е в Атина преди първия мач срещу Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа.  Малко след 13:00 часа "канарчетата" излетяха с чартърен полет от летище "София", който продължи един час.  Около 50 привърженици на Ботев също се качиха на полета за Атина, за да подкрепят любимия си отбор в предстоящия мач, а..

публикувано на 24.07.24 в 16:38
Николай Бухалов с великата Стефка Костадинова

Николай Бухалов - най-успешният български кануист

Николай Бухалов е най-успешният ни състезател по кану. Той е единственият български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри. Участва общо на четири олимпиади. Роден е на 20 март 1967 г. в село Дъбене, Карловско. Тренира гребане в пловдивския клуб „Тракия“. Специализира се в кану в клас С-1. Възпитаник на Средно спортно училище „Васил..

публикувано на 24.07.24 в 06:49