Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

230 млн. лева преобразяват Община "Родопи" за седем години

Общинският съвет на община „Родопи” прие Плана за  интегрирано развитие на общината до 2027 година. Всички 24 общински съветници, присъстваи в зала, подкрепиха документа. 

Прогнозният бюджет на Плана за интегрирано развитие на община „Родопи”е за над 230 милиона лева, които да се осигурят от Европейски фондове, от републиканския бюджет, от бюджета на общината и други източници.

Целта на плана е община „Родопи” със всичките 21 населениеи места, които се намират в нея, да се превърнае в следващите седем години в бързоразвиващ се район, с ускорено икономическо развитие, насърчаване на предприемачеството и привличане на чужди инвестиции,  демографски подем, подобряване на социалната среда и екологичната инфраструктура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сухи треви горят над Марково

Сухи треви се запалиха в местността Кокарджа над Марково. Два пожарни екипа са на място, като огънят е вече локализиран.  Очаква се трети екип огнеборци да се включи в гасенето на пожара .   Пламъците са лумнали извън жилищната зона. От противопожарната служба увериха, че няма опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село..

обновено на 12.08.24 в 14:05

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41

Жегата изостри криминалната обстановка през уикенда

Редица сбивания, междусъседски скандали и хулигански прояви през почивните дни регистрира пловдивската полиция. Късно снощи, след натрупани емоции от стра вражда, възникнало сбиване между две компании кв. „Генерал Николаево“ в гр. Раковски. При задържането на участниците в единия са открити самоделен пистолет и газова пушка, заредена с..

публикувано на 12.08.24 в 13:15

Прокуратурата разследва инцидента с нападнатата на магистралата лекарка

Районна прокуратура-Пловдив и полицията в Раковски извършват проверка по жалбата на жена, която се оплака, че в пловдивския участък на АМ“Тракия“  е била преследвана и после нападната на крайпътна бензиностанция от непознат. По думите и, той строшил предното стъкло на колата и, а полицията се отнесла пренебрежително към станалото.  Това се случило в..

публикувано на 12.08.24 в 13:08

Двама възрастни в болница след катастрофи в Сопот и Дъбене

Два тежки пътни инцидента със сериозно пострадали възрастни хора са станали в Сопот и карловското село Дъбене тази сутрин. Около 9 ч. на главната улица в центъра на Сопот е била блъсната на пешеходна пътека 87-годишна жена от миниван Фолксваген, управляван от 82-годишен шофьор от столицата. Жената е в тежко състояние, с множество травми и е откарарана..

публикувано на 12.08.24 в 11:00